Про право неповнолітніх на працю йшла мова на черговій онлайн зустрічі просвітницького проєкту кафедри ТІДП «Школа знавців права»

19 лютого 2022, 13:43

 

19 лютого 2022 р. відбулася чергова онлайн зустріч у рамках просвітницького проєкту кафедри ТІДП «Школа знавців права». Цього разу темою зустрічі було право неповнолітніх осіб на працю, лабіринтами якого учасників і учасниць заходу провів спікер Сергій Козін.

 

Під час зустрічі були розглянуті умови прийняття на роботу неповнолітніх, обмежень щодо застосування їхньої праці, пільги та гарантії, а також підстави та порядок звільнення та вирішення спорів між роботодавцем та неповнолітнім працівником.

На завершення школярам було наголошено на необхідності  укладати з роботодавцем при прийнятті на роботу трудовий договір у письмовій формі в якому були б обумовлені місце роботи, трудова функція, яку має виконувати працівник, розмір та терміни видачі заробітної плати, режим праці та відпочинку. За таких умов жоден роботодавець не зможе безкарно використати неповнолітню особу як дешеву робочу силу.

 

 

 

 

І уже наступного тижня, 26 лютого 2022 р., учасники та учасниці разом із спікеркою Оленою Чомахашвілі з’ясують участь неповнолітніх осіб в освітніх процесах.

Принагідно інформуємо, що зареєструватися на наступні онлайн-вебінари, які пройдуть 26 лютого та 05 березня 2022 р. (тематичний план-графік зустрічей) усі охочі можуть шляхом заповнення реєстраційної форми (зареєструватися). Також усі зарєстровані учасники отримають доступ до перегляду відеозаписів вебінарів на YuoTube та електронні сертифікати.

 

Кафедра теорії та історії держави і права

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook