Випускник НУБіП України, власник «Агро Ассістенс Груп» інженер Михайло Пирву: працювати не лише заради прибутку, невтомно вдосконалюватися, приймаючи виклики майбутнього

9 лютого 2022 року
     Сьогодні маємо нагоду поспілкуватися з випускником механіко-технологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України, власником і керівником компанії «Агро Ассістенс Груп» –  Михайло Пирву.

  • Михайло Васильовичу, розкажіть, будь ласка, чим саме Ви надихались, обираючи НУБіП серед усього різноманіття ЗВО?

     — Мені з самого дитинства прищеплювали знання і любов до рідної землі та сільського господарства. Ця робота для мене має особливу атмосферу – від неї я набираюся енергії і надихаюся. Вже з раннього юнацтва я допомагав батькові. Пізніше став розуміти, що аграрна галузь – це саме та сфера, де б я хотів і міг реалізувати свій потенціал. Адже, виступаючи безпосереднім споживачем продукції та послуг організацій в аграрній сфері, я вже тоді розумів їх недоліки і бачив, що потребує зміни з позиції задоволення потреб самих аграріїв. З вибором вишу не виникло складнощів та сумнівів. Після Ізмаїльського технікуму механізації та електрифікації сільського господарства я одразу подав документи до Національного університету біоресурсів і природокористування України.

  • Як розпочинався Ваш шлях до власного бізнесу? Якими були Ваші перші кроки?

     — Досвід та знання, отримані на механіко-технологічному факультеті, мені швидко стали в нагоді! Власну агроінженерну компанію «Агро Ассістенс Груп» заснував вже у 2017 році. До того отримував досвід інженера у фермерському господарстві Київської області, далі – працював бренд-менеджером у компаніях АМАКО та ЮТО-Україна. Починав бізнес разом із компаньйоном практично на голому ентузіазмі. Ми не ставили величезних завдань, просто хотілося спробувати, подивитися, як розвиватиметься справа. Розмір початкових інвестицій був невеликим, але вони окупалися. Спочатку закуповували запчастини, потім набрали невелику робочу бригаду та стали надавати послуги з ремонту тракторів, двигунів, коробок передач і т.д.
     З розвитком бізнесу закуповували різну техніку. Зараз є декілька одиниць сервісних автомобілів, евакуатор, маніпулятор і навіть підмінний трактор, що властиво не кожному дилеру в нашій практиці.

  • Яким буде меседж власника і керівника бізнесу для вступників та студентів НУБіП України, з огляду на Ваш особистий досвід стрімкого розвитку компанії «Агро Ассістенс Груп»?

     — Будь-коли можна знайти причини, що заважають людині шукати щось нове і невтомно вдосконалюватися, приймаючи виклики майбутнього – бути на крок уперед. Як кажуть, хтось постійно думає, інші думають і роблять. Однак наша галузь – це сфера, в яку краще не йти без відповідних знань та досвіду, можна сильно розчаруватись, зачарувавшись на перший погляд простотою та природністю процесів аграрного напрямку. Без повного занурення в особливості бізнесу він видається як щось просте та надприбуткове. Теорія простіше, а на практиці стикаєшся з реальними новими завданнями щодня, навіть будучи дуже досвідченим фахівцем. Тому дуже важливо зі студентської лави відповідально та наполегливо оволодівати знаннями, оскільки вчитися доведеться усе життя. Особисто я не збираюся зупинятись на досягнутому, намагатимуся працювати так, щоб завжди бути на крок попереду, навіть для найвибагливіших наших клієнтів.
     Вступникам і студентам НУБіП України бажаю не боятись і впевнено розпочинати займатися улюбленою справою, яка у них справді виходить і тоді їм не доведеться працювати лише заради прибутку. Адже тільки з такими цілеспрямованими і самореалізованими людьми, ми можемо сподіватись на побудову не тільки найпотужнішого аграрного ринку в світі, адже маємо весь відповідний потенціал для цього, а й на входження до спільноти найрозвиненіших держав світу. І НУБіП України стане одним з найкращих соціальних ліфтів у вашому житті.
     Керуйтеся завжди високими особистими принципами та невтомно підвищуйте свій професіоналізм!

Спілкувався доцент кафедри
тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів
Максим Павленко

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook