На часі - реформування університетської адміністративно-господарської служби

1 серпня 2014 року
31 липня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулась нарада з працівниками адміністративно-господарської служби.
 
Розпочинаючи засідання, очільник університету наголосив, що виховати громадянина, підготувати висококваліфікованого фахівця без належного матеріально-технічного і побутового забезпечення неможливо. І тому на адміністративно-господарській службі лежить надзвичайна відповідальність.
 
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань розвитку і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко представив структуру очолюваної ним служби, яка є найбільшою в університеті. До її складу входить 20 підрозділів, де працює більше двох сотень співробітників. 
 
 
Головним питанням, яке розглядалося на засіданні, було кардинальне реформування діяльності служби. Так, сьогодні університет користується послугами численних підрядних організацій. Мільйони гривень, які йдуть на оплату цих послуг, повинні залишатися в навчальному закладі. Відповідно необхідно переглянути рівень заробітної плати, підвищити мотивацію працівників та посилити відповідальність за результати роботи.
 
Станіслав Ніколаєнко зупинився на стані корпусів, гуртожитків та прилеглої території. Здебільшого вони сьогодні знаходяться в занедбаному стані. Якби архітектор Д.Дяченко, який спроектував навчальні корпуси №№ 1, 2, 4 в стилі «українського бароко» (як, до речі, і столичний залізничний вокзал), побачив теперішню картину, то напевно взявся б за голову. Тому негайним завданням є розробка генерального плану архітектурної забудови університету. Він має передбачати будівництво нового корпусу, гуртожитків, житлових будинків та інших споруд. У цьому ж плані слід передбачити і декоративно-садовий благоустрій території університету. 
 
Нагадаємо, що нині маємо лише 0,06 га квіткових клумб, близько гектару газонів, які потребують догляду, приблизно 700 дерев 66 видів, серед яких і відомий дуб «Вітовта».
 
 
Для вирішення цих проблем та поліпшення існуючої ситуації доцільно створити комісію по формуванню та розвитку території. Це питання добре висвітлили професор Олексійченко, доцент Гатальська та аспірант Крачковська.
 
Окремо розглядався стан протипожежної безпеки. Так, термінової заміни потребують електропроводки у всіх корпусах і гуртожитках. 
У контексті складної ситуації в країні та підготовки до опалювального сезону Станіслав Ніколаєнко особливо загострив увагу присутніх на енергозбереженні. Як ніколи на часі встановлення бойлерів, індивідуальних котелень у кожному корпусі та використання альтернативних джерел енергії.
 
 
Коментуючи хід робіт по відновленню третього корпусу, очільник університету піддав критиці непрофесіоналізм і байдужість окремих працівників та доручив прискорити роботи по відновленню даху.
 
На засіданні йшла мова також про залучення студентства до вирішення зазначених проблем шляхом формування студентських будівельних загонів. Зокрема, слід підключити студентів старших курсів до роботи проектно-конструкторського студентського бюро.
 
 
Активну участь в обговоренні взяли перший проректор Ігор Ібатуллін, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Сергій Кваша, начальник студентського проектно-конструкторського бюро Вячеслав Рибалко, головний енергетик Володимир Басан та академік Дмитро Войтюк.
 
На завершення Станіслав Ніколаєнко закликав усіх піклуватися про зовнішній вигляд, бути чемними, вихованими, та з повагою ставитися один до одного.
 
Прес-служба НУБіП України
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook