«Самовладання майбутніх психологів в умовах стресу» зустріч однодумців в межах проєкту School of Practical Psychology

23 листопада 2021 року

 Хто хоче зрушити світ, нехай зрушить себе!

Сократ

   Сьогодні увесь світ переживає непрості часи, і кожен з нас так чи інакше відчуває стрес від подій, що відбуваються. Багатьох паралізували страхи, вразили скасовані плани, деморалізувала власна бездіяльність, а майбутнє з кожним днем непокоїть усе більше. Під час невідомості і непередбачуваності, просто необхідно розібратися зі своєю життєвою траєкторією.
   У зв’язку з цим, особливої актуальності набувають питання ефективних стратегій і способів подолання ситуацій, які суб’єктивно сприймаються особистістю як стресові ситуації через визначення ресурсності.
   Для пошуку особистих копінг-стратегій які визначаються як активні зусилля спрямовані на конструктивне опанування стресової ситуації, була організована зустріч однодумців в межах проєкту School of Practical Psychology. Модераторами заходу виступили доценти кафедри психології Оксана Олійник, Лариса Афанасенко та студентка 3-го курсу спеціальності «Психологія» Яна Шуляк.
   Зустріч мала на меті з’ясувати розвиток, процеси виникнення та запобігання психологічному стресу, його моделей та стилів подолання.

Під час групової роботи, Оксана Олійник, проінформувала учасників про психологічні причини стресу, окреслила типи стресових переживань, визначила задатки адаптаційних можливостей людини та її ресурсності. Учасники проєкту детально зупинились на обговоренні психологічних наслідків стресових перевантажень та засобам швидкої психологічної допомоги.
   Обміркувати й проаналізувати правильність розподілу, використання та поповнення власних ресурсів допомогла проведена техніка «Розвиток стресостійкості: пошук ресурсу», метою якої було випрацювання стратегій подолання стресових переживань та їх наслідків.

Жваву дискусію та інтерес учасників викликала апробація наступної арт-терапевтичної техніки «Ім’я», яка була представлена Яною Шуляк. Студенти мали можливість активізувати свій ресурсний стан, з’ясувати адаптивні функції психологічних захистів та навчитися саморегуляції негативного простору.

   Зустріч відбулася у злагодженій та дружній атмосфері. Захід допоміг учасникам подивитися на складну життєву ситуацію з іншої (особистісної) позиції; усвідомити можливість трансформувати негативні переживання в позитивні; вийти на новий рівень духовного і особистісного зростання.

Чекаємо наступної зустрічі на проекті!

School of Practical Psychology
 
 
 
 

Лариса Афанасенко,
керівник проєкту

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook