Професійне удосконалення науково-педагогічних працівників кафедри ПіОПП АПК
Сучасний стан розвитку науки і техніки ставить підвищені вимоги до якості викладання у ВУЗі. У зв’язку з цим підвищення кваліфікації є одним із найважливіших заходів для покращення професійного рівня викладачів. Саме так вважають і викладачі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, які проходили стажування в Інституті продовольчих ресурсів НААН України з 18.01.16р. по16.02.16р.
Місце стажування вибране недарма, тому що цей інститут є провідною установою, де здійснюється наукове забезпечення розвитку харчових галузей, створюються ефективні технології та високопродуктивне обладнання для виробництва конкурентоспроможних харчових продуктів високої біологічної цінності. На основі фундаментальних досліджень фізико-хімічних властивостей харчової сировини, біохімічних і технологічних процесів її комплексної переробки в ІПР НААН України створені нові функціональні продукти, що не мають аналогів на ринку.
Науковим керівником стажування було призначено заступника директора Інституту продовольчих ресурсів, доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента НААН України Любомира Михайловича Хомічака, який визначив основні напрямки стажування і запропонував теми досліджень для кожного стажиста.
Зокрема професор Сухенко Ю.Г. займався питаннями використання ресурсоощадних технологій та обладнання у переробній та харчовій промисловості; доцент Василів В.П. взяв до розгляду тему «Електрофізичні методи інтенсифікації процесів переробки сільськогосподарської сировини у харчові продукти»; асистент Муштрук М.М. акцентував увагу на вивченні сучасних напрямів використання вторинних ресурсів переробних і харчових виробництв для переробки у альтернативні види палив.
За результатами підвищення кваліфікації стажисти написали випускові наукові роботи, за якими прозвітували на засіданні кафедри ПіОПП АПК та отримали відмінні оцінки від наукового керівника Хомічака Л.М.