ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ — ЦЕ МРІЯ МОГО ЖИТТЯ!

 

 

      Саме так озвучила свою мрію випускниця Гусятинського коледжу, що на Тернопільщині Кучарська Ірина, яка планує навчатись на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК. З нею поспілкувався доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Василів Володимир.

 - Звідки Ви дізнались про НУБіП України та зокрема про факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК ?- Звичайно, що навчання в коледжі доходить до логічного завершення. Вже зовсім скоро ми отримаємо дипломи молодшого спеціаліста, і постане питання: «Чим займатись далі: іти працювати, чи продовжувати здобувати освіту?». Особисто я віддаю перевагу другому варіанту. Адже вища освіта відкриває переді мною нові можливості і перспективи. Чесно кажучи, Київ, як місто для подальшого навчання, не входив у мої плани.Але, волею долі так сталося, що у листопаді минулого року до нашого коледжу завітав Василів Володимир, який розповів нам про НУБіП України, спеціальності і освітні програми за якими здійснюється підготовка фахівців на факультеті харчових технологій, специфіку навчання та перспективи працевлаштування після закінчення університету.І моя думка кардинально змінилась. Особливий інтерес у мене викликала інформація про нову освітню програму «Технології здорового харчування, оздоровчих та фітнес продуктів».- А чому Ви вирішили обрати саме цю спеціальність?- На жаль сучасна людина, в силу своєї зайнятості та наявності різних спокус, все менше звертає увагу на стан свого здоровя. Веде малорухливий спосіб життя, вживає неякісні харчі, не займається фізкультурою та спортом. А це призводить до виникнення різних хвороб, прискорення процесу старіння, і в решті решт до зниження тривалості життя. Ця проблема дуже актуальна і для нашої країни. Адже згідно останніх даних кількість населення в Україні зменшилась до 37 мільйонів. І на мою думку це сталось не тільки через політичні, економічні та екологічні проблеми. А на сам перед через недбайливе ставлення українців до свого здоровя.Тому вважаю, що необхідно розвивати у людей здатність оцінювати рівень індивідуального здоров’я, аналізувати спосіб життя та його вплив на здоров’я для того щоб бути здоровими, енергійними і життєрадісними.- На Вашу думку, яка основна місія цієї професії?- Повинен бути спеціаліст, який вмітиме здійснювати оцінку та корекцію раціону харчування людини, надаватиме рекомендації щодо ведення здорового способу життя.Також важливою місією цієї професії є пропагування основних принципів раціонального харчування для того щоб спонукати людей до здорового способу життя, та активного дозвілля оздоровчої спрямованості. І це є підгрунтям для повноцінного різностороннього розвитку як кожної окремої людини, так і нації в цілому. Сильної нації- справжніх патріотів України!- Чого Ви очікуєте від навчання в університеті?- Від навчання я очікую здобути нові знання та мати змогу застосувати їх на практиці. Я надіюсь, що викладачі зможуть допомогти мені розкрити в собі справжнього спеціаліста- професіонала. Я не чекаю від навчання чогось неймовірного. Я просто знаю, що все залежить від мене, а не від аудиторії чи викладача. Єдине моє бажання- професіоналізм викладачів, щоб я змогла перейняти в них все що знадобиться мені у виробничій чи науковій діяльності. НУБіП України, на мою думку, є найкращим освітнім закладом України. Впевнена, що навчання тут буде достойним. Я знаю, що зможу досягти багато завдяки НУБіП Українита факультету харчових технологій! Адже здорове харчування- це ключ до якісного життя! Розмовлявдоцент кафедри процесів іобладнання переробки продукції АПКВасилів Володимир