Календар вересневих ландшафтних подій очима керівників гуртка «Ландшафтне будівництво»

October 5, 2021
Киів, НУБіП України

Осінь в Україні здавна знаменується збором врожаю, так і в ландшафтній галузі восени підводяться підсумки виконаної протягом сезону роботи.
Відтак 17-19 вересня 2021 р. відбувся традиційний «Садовий вікенд» на території ТРЦ Мегамаркет в с. Гатне Київської області. Фахівці ландшафтної галузі мали змогу ознайомитися з сучасними тенденціями щодо проектування об’єктів, використання матеріалів для благоустрою територій та звичайно високодекоративним новим асортиментом видів та форм декоративних рослин для формування насаджень. Учасники «Садового вікенду» підводили підсумки року, визначали оптимальні шляхи вдосконалення роботи на територіях та з замовниками зокрема, та загалом спілкувалися щодо тих питань, які виникають в кожного на різних етапах роботи з ландшафтними об’єктами.

Упродовж 28-29 вересня 2021 р. за ініціативи Гільдії ландшафтних архітекторів України в рамках виставки GreenaExpo відбулась конференція «Озеленення міст та селищ в умовах зміни клімату» (с. Березівка Київської області).

За час проведення конференції були організовані виступи провідних вітчизняних та зарубіжних спеціалістів щодо проблематики галузі, демонстрація 1 черги «Парку ландшафтних садів ПЛАЗА», міжнародний Фото-конкурс реалізованих ландшафтних садів «Садовий Пленер», в якому прийняли участь більш ніж 26 учасників - провідних ландшафтних архітекторів та дизайнерів України.

Заходом було передбачено лекційний блок для голів ОТГ, представників Зеленбудів та Зелених господарств міст та селищ, а також для ландшафтних архітекторів та дизайнерів на тематику створення та обслуговування зелених насаджень в містах та селищах. Провідні українські та іноземні фахівці проводили лекції з питань озеленення міст та селищ в умовах зміни клімату. Іноземні спеціалісти розкривали теми озеленення територій в умовах зміни клімату, створення дощових садів та посівних луків в містах.

Доповідали про використання систем збору та відведення води в містах та на прибудинкових територіях, про відкладений підкореневий полив рослин дощовою водою; про застосування систем влаштування посадкових місць для висадки крупномірних дерев при умові збереження інженерних мереж в містах та селищах; давали відповіді на запитання щодо розповсюдження захворювань та шкідників рослин в містах тощо.

Керівники гуртка разом зі студентами долучилися до цих заходів, прийняли участь в обговоренні питань, мали можливість познайомити студентів з провідними фахівцями ландшафтної галузі, які є випускниками нашого вузу, намітили подальші кроки щодо співпраці та презентували товариству нововиданий «Енциклопедичний словник-довідник ландшафтника».

 

Керівники гуртка «Ландшафтне будівництво»,
доценти кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну,
Кушнір А.І., Суханова О.А.

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook