Студенти 3 курсу спеціальності 203 - Садівництво та виноградарство використали свої знання та уміння з агрохімії на практиці

July 16, 2021

 З 5 по 9 липня в навчальній лабораторії «Плодоовочевий сад» студенти 3 і 2 курсів скороченого терміну навчання спеціальності Садівництво та виноградарство підсилили свої знання та уміння з агрохімії практичними навиками.

Згідно програми навчальної практики студенти ознайомилися з основними технологічними процесами виробництва, проаналізували асортимент плодоягідних культур, що вирощуються в саду, технології їх вирощування і особливу звернули увагу на використання органічних і мінеральних добрив в саду.

    

      

      Вивчили методи діагностики ґрунтів і рослин: провели візуальну та морфо біометричну діагностики овочевих та плодово-ягідних культур. Проаналізували візуальні ознаки дефіциту основних мікроелементів провели визначення основних показників морфо біометричної діагностики овочевих культур, ягідних та плодових. Здійснили хімічну експрес-діагностику живлення овочевих і плодово-ягідних. Визначили забезпечення азотом, фосфором і калієм овочевих культур: капусти білоголової, моркви, буряка столового, салату листкового; плодових культур. Відібрали зразки ґрунту в яблуневому саду, ягіднику та підготували їх до агрохімічного аналізу. Опрацювали результати діагностики, розробили рекомендації щодо оптимізації живлення рослин.

    

      Навчальна практика з агрохімії була цікава, насичена не зважаючи на високу температуру студенти працювали із захватом. Бонусом за сумлінну роботу слугувала можливість скуштувати ягоди як традиційні: полуницю, смородину так і зовсім нові, такі як арга канадська.

 

Ніна Бикіна,

доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook