МАЙБУТНІ АБІТУРІЄНТИ – ШЛЯХ ДО РОЗВИТКУ ALMA MATER

25 February 2021, 23:17

        Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології завжди проводить активну «абіткампанію», проте для того аби приймати вже справжніх абітурієнтів необхідно провести профорієнтаційну роботу, аби зацікавити майбутніх студентів до вступу. До профорієнтаційної роботи також активно долучається студентський науковий гурток «Агробіотехнологія», який демонструє майбутнім студентам доцільність наукової практики у студентському житті.

23 лютого відбулась онлайн зустріч із учнями Можарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (с. Можари, Овруцький район, Житомирська область, директор Мазур Тетяна Борисівна) та представниками студентського наукового гуртка «Агробіотехнологія» - керівником гуртка, доцентом кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Лобовою Оксаною Володимирівною та старостою гуртка, студенткою третього курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» Тимчій Анною.

Під час онлайн зустрічі школярам був представлений перелік вступних випробувань для вступу на спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія». Детальніше зупинились на можливості отримання додаткових балів до вступу за рахунок «Олімпіади до вступу».

Керівник гуртка представила основні вектори роботи гуртка, які можуть зацікавити майбутніх студентів, а саме:

-   Опанування теоретичних знань та практичних навичок роботи з культурами рослин in vitro;

-   Встановлення особливостей морфогенезу та специфіки культивування рослинних культур in vitro;

-   Розвиток ораторських навичок за рахунок виступів на конференціях, з’їздах, презентаціях з науковими доповідями;

-  Участь у різноманітних наукових конкурсах та заходах з студентськими науковими роботами щодо культивування рослинних культур в умовах in vitro.

Староста гуртка поділилась з майбутніми колегами враженнями від студентського життя у стінах Національного університету біоресурсів та природокористування України. Обговорювали питання студентського дозвілля та можливості використання вільного часу у заходах, які проводять як наукові гуртки, так і гуртки творчого спрямування.

Школярі цікавились питаннями працевлаштування та можливостями після завершення навчання за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія».

 

                                                                  Лобова Оксана Володимирівна

                                                                  Тимчій Анна

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook