Мандруючи Україною

January 25, 2021

 

       Музеї – духовні скарбниці, що зберігають безцінні пам’ятки історії, культури та мистецтв, служать суспільству та його розвиткові.

Перебуваючи на канікулах студенти повинні відпочивати, подорожувати, насолоджуватися життям. Особливо складно усидіти на місці тим, хто веде активний спосіб життя і звик щодня пізнавати щось нове.

Тому студенти економічного факультету 1 курсу 6 групи разом зі своїм куратором Негодою Юлією вирішили піти іншим шляхом і скористалися технологіями, що дозволили їм завітати в будь-який куточок України.

Наша подорож розпочалася віртуальною екскурсією Дубенським замком, який знаходиться у місті Дубно був зведений князем Костянтином Івановичем Острозьким у 1492 році. Князь Костянтин обрав Дубенський замок для зберігання трофеїв, які здобував у битвах з противниками. Це – коштовності, зброя, захисне озброєння та предмети побуту. З-поміж трофеїв, привезених після відомої битви з військом московського царя під Оршею 1514 року, була гармата московська з кентавром, гармата з московським гербом, срібна з позолотою царська булава та інші коштовні речі.

Потім, ми відвідали літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди. Філософські ідеї та спосіб життя Сковороди – нерозривні: він навчав бути самотнім – і сам був самотнім; навчав бути бідним – і сам був бідним; закликав до висот людського духу, до віри в Бога – і сам був на вершині духу, на вершині віри.

І завершили нашу екскурсійну подорож віртуальною екскурсією Музеєм волинської ікони, де у залах музею експонується понад сто пам’яток іконопису. Експозиція дає унікальну можливість познайомитися зі своєрідністю художньої мови і внутрішнього світу волинського малярства XVI – XVIII століть, побачити твори декількох поколінь іконописців. Основу колекції музею склали знахідки експедицій 1980 – 1985 років по обстеженню храмів Волині.

 

То ж не нудьгуйте, а скористайтеся і ви http://incognita.day.kyiv.ua/exposition

 

 

Юлія Негода,

куратор 1 курсу 6 групи

економічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook