Постерна онлайн-презентація результатів досліджень магістрів ННІ лісового і садово-паркового господарства

November 26, 2020
   Незважаючи на пандемію через COVID-19, навчальний рік у магістрів 2 року навчання ННІ лісового і садово-паркового господарства  успішно виходить на фінішну пряму. Черговим етапом їхньої підготовки стала постерна онлайн-презентація основних результатів досліджень, отриманих під час підготовки магістерських робіт.  Розпочалася конференція з вітального слова директора ННІ Петра Лакиди, який побажав усім учасникам міцного здоров’я і наснаги, щоб успішно представили  свої постери і якомога краще підготувалися до захисту випускних робіт. Заступники директора та завідувачі кафедр, користуючись нагодою, що онлайн зібралися всі магістри, оперативно вирішили всі організаційні питання щодо проведення  постерної конференції, захистів звітів з виробничої практики і майбутніх захистів та випусків.

   А далі, власне, розпочалася презентація постерів магістрів. Так, тематика випускних робіт магістрів-дипломників кафедри таксації лісу та лісового менеджменту стосувалася як класичних питань: таксація стовбурів дерев та круглих лісоматеріалів, удосконалення методів вибіркової таксації, так і розвитку лісової сертифікації, оцінюванню екосистемних послуг зелених насаджень та впливу зміни клімату на ареал деревних видів. На постерній сесії відбулися активні дискусії магістрів, членів студентських гуртків "Таксатор" і "SmartForester" та науково-педагогічних працівників кафедри. Варто відзначити, що всі магістерські роботи були апробовані ще раніше на наукових конференціях та семінарах, а основні результати опубліковані у матеріалах конференцій та наукових статтях. Особливою увагою була відзначена випускна робота Володимира Биченка, який став призером Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.

   Магістри кафедри лісівництва представили результати досліджень з актуальних тематик щодо вирішення завдань екологічно орієнтованого лісівництва, охорони лісів від пожеж, захисту деревних рослин від ентомошкідників та збудників хвороб, патології лісу, мисливствознавства, комплексної механізації лісогосподарських процесів, лісозаготівель, недеревної продукції та побічних лісових користувань.

   Магістри кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій представили основні результати досліджень, пов’язані з актуальними питаннями насінництва, сучасних технологій вирощування садивного матеріалу, в тому числі й декоративного, лісовідновлення, лісорозведення та лісомеліоративних заходів в умовах зміни клімату.

   Основні результати досліджень, зокрема, щодо використання в меблевому виробництві термомодифікованої чи сухостійної деревини, представили також магістри кафедри технологій та дизайну виробів з деревини.

   Постерна онлайн-презентація магістрів спеціальності «Садово-паркове господарство» вигідно вирізняється яскравістю постерів, креативністю, унаочненістю та авторськими проектними пропозиціями. Магістри достойно представили свої проекти та роботи, зробили змістовні доповіді, дали відповіді на питання та вислухали конструктивні побажання викладачів кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну. Цьогорічні теми, як завжди, були досить різноманітними та стосувалися питань: реконструкції об’єктів, оцінки стану та рівня озеленення населених пунктів, проектування нових об’єктів, садів на штучних основах та озеленення інтер’єрів. Цікавістю та насиченістю питань стосувалися роботи: Жураківського Богдана (тема роботи: класифікація зелених зон в Китаї та концепція проектування парків в китайському стилі) та Русанюк Руслани (тема роботи: раритетна екзотична дендрофлора штучних заповідних парків Закарпатської області).

   Цікаву дискусію та жваве обговорення викликали роботи Рибалко Антона та Ульяницької Наталії, які стосувалися проектних пропозицій території НУБіП України. Зокрема, Антон працював над розробкою малих архітектурних форм та спеціалізованого обладнання для ботанічного саду, а Наталія – над пропозиціями щодо реконструкції території 1-го гуртожитку.

  

Варто відзначити, що захід відбувався в дружній та невимушеній атмосфері, всі учасники конференції отримали позитивні емоції та пізнавальний досвід!

Успішного захисту випускних кваліфікаційних робіт, шановні магістри!

 

 

Свинчук Віктор, Соваков Олександр, Спірочкін Андрій,
заступники директора ННІ

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook