Активісти зняли на відео моторошні кадри руйнівних пожеж у Чорнобилі

April 16, 2020

Вогонь наблизився до сховища радіаційних відходів ЧАЕС.

Пожежа в Чорнобильській зоні відчуження триває майже десятий день, вогнеборці намагаються приборкати її, залучивши навіть вертольоти й літаки. Лихо станом на 13 квітня завдало непоправної шкоди фауні й флорі, знищено 12 віддалених сіл, постраждали цвинтарі. Нині стихію і від сховища радіаційних відходів "Підлісний", що поряд із ЧАЕС, відділяє кілька кілометрів.

Відеокадри із місця руйнівних пожеж у Чорнобилі опублікував директора Chornobyl Tour і "Асоціації чорнобильських туроператорів" Ярослав Ємельяненко у Youtube.

На одному із відео видно, як вогонь знищив тисячі гектарів лісу в Чорнобильській зоні відчуження. Через пожежу чимало тварин втратили свої домівки. На опублікованому відео видно, як коні Пржевальського тікають від вогню спаленими чорнобильськими полями.

За словами Ємельяненка, пожежа вже пройшла так званий "Рудий ліс" і наближається до Прип'яті. А звідти існує загроза поширення на сусідню Білорусь.

"Від міста Прип'ять до території Білорусі менше 10 кілометрів, там багато трави високої яка згорить швидко. Пожежа може перейти на територію Білорусі. Зараз зімною зв'язуються МНСники з Білорусі які готові надати гелікоптери", - каже Ярослав Ємельяненко.

Згодом, надвечір 13 квітня Ємельяненко опублікував кадри, заявивши, що вогонь вже палає біля ЧАЕС.

У Копачах повигорали навіть металеві об’єкти туристичного показу. Зокрема, вогонь знищив повністю легендарний тролейбус МТБ-82.

 

Джерело: https://tsn.ua

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook