Лабораторна пробна випічка – найцікавіше та найсмачніше заняття

November 23, 2017

На кафедрі технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика агробіологічного факультету функціонує навчально-науково виробнича лабораторія «Переробки продукції рослинництва», де проводять заняття та наукові дослідження з переробки зерна та оцінки борошна методом лабораторної пробної випічки.

Оцінка якості борошна включає в себе прямі та непрямі методи визначення якості. Студенти різних факультетів та дипломники кафедри дослідження якості борошна розпочинають із визначення органолептичних показників, зараженості шкідниками, кількості та якості клейковини, числа падання та закінчують проведенням пробної лабораторної випічки. Зовнішній вигляд, якість м’якуша хліба, його запах та смак дають вичерпну інформацію про якість борошна з якого його виготовили.

І саме лабораторна пробна випічка – найцікавіше й найсмачніше заняття, яке із задоволенням відвідують та проводять студенти як агробіологічного, так і інших факультетів нашого університету.

Адже випечений власними руками хліб – це не лише лабораторне заняття чи результат наукових досліджень з визначення кращого сорту борошна, а й цікавий практичний досвід з переробки зернової продукції.

Ящук Надія, доцент кафедри

технології зберігання, переробки та стандартизації

продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика

 

 

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook