Пряма лінія з проректором: відверта розмова між студентством та адміністрацією університету!

December 2, 2021
     За розпорядженням ректора Університету Станіслава Ніколаєнка, останній день осені завершився відвертою розмовою у форматі паблік-толк студентства з проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергієм Квашою, за участі декана економічного факультету Анатолія Діброви, його заступника Андрія Музиченка та заступника декану факультету інформаційних технологій Валентини Корольчук, також до обговорення були залучені Сергій Стецюк, директор студентського містечка та Геннадій Ржевський, директор ННЦ ВР і СР.

     Цього разу представники ректорату розмовляли із мешканцями 10 гуртожитку, що розташований за адресою вул. Генерала Родімцева, 7А. Зібрання розпочалось з привітання від Сергія Кваші студентів 1 та 2 курсів, які з понеділка розпочали навчання в аудиторному режимі. Адміністрація Університету щиро радіє, що першу сесію наші 1-курсники складатимуть під пильним наглядом викладачів, а не моніторів комп’ютерів. Сергій Миколайович зазначив, що саме ці два тижні будуть ключовими, адже усі знання, які студенти отримали на дистанційному навчанні, вони зможуть використати на практиці, упорядкувати та закріпити.

    Також проректор дуже схвильований способом життя студентів, культурним та етичним розвитком. Він окреслив три складових життя студента, які гарантують успішне майбутнє: отримання хорошого фаху, вільне володіння англійською мовою, адже незнання мови на якій розмовляють у більшості країн світу закриває кордони, за якими таїться багато нових перспектив та площин для розвитку та третя складова – всебічне пізнання себе, як у навчальних аудиторіях, так і в гуртожитках. Студенти завжди були рушійною силою суспільства, найбільш прогресивною його частиною. Зараз, коли навколо є сотні можливостей для того, щоб кожного дня удосконалюватись, ставати більш ерудованими, відкривати нові межі своїх можливостей, вони обирають полежати в гуртожитку за переглядом YouTube чи соціальних мереж, які аж ніяк не розвинуть нові здібності, а навпаки ще більше поринуть у віртуальну реальність. Сергій Кваша констатує, що багато студентів бояться висловлювати свою позицію, бояться голосно заявити про ті права, які порушуються. І це насправді зараз для студентського самоврядування дуже велика проблема, бо ми не можемо вирішувати проблеми студентів, коли вони про це говорять «на кухні», тому вкотре нагадав, що адміністрація є відкритою до спілкування, кожен хто має докори до побутових умов або ж до освітнього процесу, може прийти до нього на прийом та відверто розповісти про свої проблеми, Сергій Миколайович пообіцяв, якщо такі випадки будуть – він негайно шукатиме шляхи вирішення.

     Сергій Стецюк спільно із присутніми членами адміністрації двох факультетів нагадав мешканцям гуртожитків про важливість дотримання Правил внутрішнього розпорядку гуртожитку, підтримання належного санітарного стану в кімнатах та в місцях загального користування. Сергій Васильович зазначив, що два рази в тиждень в Університеті, за адресою вул. Генерала Родімцева, 7Б (11 гуртожиток) проводять щеплення проти COVID19, де усі бажаючі повнолітні студенти можуть вакцинуватися.

     На зібранні також були обговорені і інші питання пов’язані з життєдіяльністю гуртожитку № 10.

Закликаємо студентів не забувати про засоби індивідуального захисту та дбати про своє здоров’я.

 


Марта Колич,
фахівець студентського містечка
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook