Як працює рада роботодавців факультету землевпорядкування

10 січня 2021 року
 У травні 2021 року виповниться п'ять років як Рада роботодавців факультету землевпорядкування всебічно сприяє підвищенню якості професійної підготовки землевпорядників в НУБіП України. Безумовно, про плоди результативного співробітництва й підтримки факультету протягом 2016-2021 рр. ми ще згадаємо і проведемо з цього приводу урочисте зібрання – 26 травня 2021 р. Проте, в даній публікації ми б хотіли детальніше ознайомити читача із результатами такої співпраці протягом 2020 року. Адже завдячуючи зовнішнім стейкхолдерам освітня програма «Геодезія та землеустрій» в НУБіП України стала унікальним проектом, над яким постійно працює велика команда професіоналів.

    В першу чергу зазначимо, що в наслідок багаторічної співпраці із найбільшою Всеукраїнською саморегулівною організацією «Асоціація фахівців землеустрою України» та громадською організацією «Земельна спілка України» факультет землевпорядкування продовжив виступати стратегічним майданчиком проведення професійних дискусій з актуальних питань у сфері геодезії та землеустрою. Практично щомісяця відомі експерти обговорювали найактуальніші проблеми у сфері землеустрою та геодезії, геоінформатики, правового регулювання земельних відносин, земельного кадастру та оцінки земель. Загалом у 2020 році, за підтримки керівників згаданих громадських організацій – Анатолія Полтавця та Андрія Кошиля, на факультеті проведено 13 заходів, 5 міжнародних науково-практичних семінарів та одну Всеукраїнську науково-практичну конференцію з нагоди Дня землевпорядника. На заходи було залучено понад 50 висококваліфікованих експертів, у тому числі з Франції, Німеччини, США, Польщі, Литви, Латвії, Білорусії та Молдови. Всього участь у них взяли понад 600 учасників.

    У лютому 2020 року факультет землевпорядкування відвідав голова Держгеокадастру Денис Башлик, щоб разом із ректором НУБіП України Станіславом Ніколаєнком ознайомитись з особливостями освітнього процесу та поспілкуватися з майбутніми фахівцями. Поважним гостям відкрили усі двері навчальних аудиторій. У неформальній частині заходу Денис Башлик обмінявся думками зі студентами та викладачами. Коротко розповів про своє бачення розвитку землеустрою та кадастру в Україні, в тому числі щодо якісної підготовки випускників.

    В рамках «Літньої школи з геодезії та землеустрою – 2020», що проходила на базі Дзвінківського навчально-наукового-виробничого центру, 31 липня 2020 року студентам факультету роботодавцями було презентовано найсучасніше геодезичне обладнання та програмне забезпеченням від провідних фірм, проведено цікаві майстер-класи, геодезичні конкурси і квести. Переможці змагань отримали цінні подарунки від «Асоціації фахівців землеустрою України», Асоціації «Земельна спілка України», компанії «System Solutions», «ElNav», «КАЙЛАС А», компанії Hi-Target. Приємною несподіванкою став візит та особиста участь у футбольному турнірі голови Держгеокадастру Романа Лещенка.

    Неможна оминути турботу роботодавців про матеріально-технічну базу факультету землевпорядкування. Зокрема, за їхньої підтримки виконано капітальний ремонт аудиторії №211 навчального корпусу №6, придбано нові меблі та обладнання, замінено систему освітлення. Відремонтована, за сприяння випускника факультету навчальна аудиторія стала відправною точкою відкриття міжкафедральної аерогеодезичної лабораторії на факультеті землевпорядкування. До створення цієї лабораторії долучилися представники компаній – «Кайлас», «ABRIS» та «Є.П.С.».

    З нагоди відкриття лабораторії відбулося підписання меморандуму про співробітництво між ректором НУБіП України Станіславом Ніколаєнком і генеральним директором компанії «Кайлас» Андрієм Галайдою.

    Наші роботодавці із задоволенням беруть участь і в урочистих заходах, що проходять в університеті. Так, 21 вересня 2020 року за участі Голови Держгеокадастру Романа Лещенка та Голови правління ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України» Анатолія Полтавця відбулась урочиста посвята 122-ох першокурсників факультету землевпорядкування і вручення їм студентського квитка та залікової книжки.

    Наприкінці вересня, у рамках «Школи професійної майстерності землевпорядника та геодезиста», студентам факультету випала чудова можливість почерпнути нових знань і поспілкуватися з представниками компанії «ЕЛАЙН». Цього разу комерційний директор компанії Сервер Акімов і директор по розвитку – Роман Михалевич представили кілька унікальних технологій застосування безпілотних літальних апаратів для вирішення широкого кола задач не лише в землевпорядкуванні, а й у інших галузях економіки.

    Вересень був багатим і на неформальні зустрічі з роботодавцями. Турнір з міні-футболу «Осінній Суперкубок землевпорядників і геодезистів» проходив у місті Яготин, а його організатором виступила ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України» на чолі з головою Анатолієм Полтавцем. Позмагатися своїми силами зібралися чотири команди – збірна команда ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України», команда Держгеокадастру, збірна команда землевпорядників міста Яготин і збірна команда студентів факультету землевпорядкування. Подібні заходи зближують роботодавців, студентів і викладачів.

     Спільно з партнерами і роботодавцями факультету землевпорядкування – Асоціацією «Земельна спілка України» та АПД Україна/APD Ukraine проведено Конкурс студентських есе на тему «Якою має бути земельна реформа в Україні» для студентів 1-5 курсів спеціальності «Геодезія та землеустрій». Переможці отримали цінні призи.

     На початку грудня 2020 р., для студентів і викладачів факультету землевпорядкування, у рамках «Школи професійної майстерності землевпорядника та геодезиста» проведено майстер-клас з практичного використання комплексу сучасних ГНСС приймачів ElNav і70, ElNav M3 і контролер-планшета з широкомасштабними SMART функціями. Надійні партнери та роботодавці факультету – Андрій Менько та Олексій Петровський (ТОВ «ЕЛНАВ»), а також Михайло Туряниця (ПрАТ «Systems Solutions») представили практичний кейс з можливостей використання сучасного навігаційного обладнання. Участь у ньому взяли кращі студенти другого і третього курсів, а також доценти кафедри геодезії та картографії.

    А партнери факультету – провідна компанія у сфері безпілотних технологій і робототехніки DronUa провела для студентів-землевпорядників НУБіП України захоплюючий майстер клас та екскурсію своїми лабораторіями. Про цю зустріч попередньо домовилися декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков і співзасновника компанії DronUa Валерій Яковенко.

    Таким чином, підсумовуючи результати спільно проведеної роботи у 2020 році, можна стверджувати, що роботи проведено немало. Найбільш потужні підприємства та організації галузі, об'єднані у раду роботодавців, вже п'ятий рік поспіль продовжують робити вагомий внесок у розвиток факультету землевпорядкування та підвищення якості підготовки здобувачів вищої освіти, за що колектив факультету висловлює свою вдячність.

Олександр Шевченко,

заступник декана факультету землевпорядкування

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook