Онлайн-тренінг «Школа першокурсника» на факультеті аграрного менеджменту

18 вересня 2020 року
   17 вересня 2020 року факультет аграрного менеджменту радо вітав своїх першокурсників. Зважаючи на карантинні обмеження, спричинені поширенням корона вірусу, зустріч відбулася в онлайн-режимі. Більше 130 учасників взяли участь у заході.

   Першим виступив декан факультету Анатолій Остапчук. Він привітав першокурсників та ознайомив зі структурою факультету, перевагами навчання і можливостями професійного розвитку в майбутньому. 

   З вітальним словом до студентів звернувся ректор університету Станіслав Ніколаєнко, акцентувавши увагу на славетному минулому університету, його ключовій ролі у підготовці фахівців різних спеціальностей в Україні та світі. Ректор ознайомив студентів зі структурою університету, розповів про діяльність лабораторій в університеті. Станіслав Ніколаєнко наголосив на вагомій ролі міжнародної діяльності, адже в університеті діють програми по обміну та отримання подвійних дипломів з університетами-партнерами по всьому світу. 
   Наступною до слова була запрошена заступник начальника навчального відділу Оксана Зазимко. Вона ознайомила студентів із організацією навчальної роботи в університеті.
   Про особливості виховного процесу в НУБіП України, зокрема про цікавинки НУБіП, школу лідерства, культурно-масову та спортивну діяльність розповів Геннадій Ржевський. На завершення свого виступу він акцентував увагу на 7 золотих правилах, які формують особистість. 
   Як модератор конференції Анатолій Остапчук запросив до слова та представив директора студмістечка Сергія Стецюка. Директор у своєму слові розповів про структуру управління гуртожитку, окреслив процедуру поселення, зазначив, що завдяки підтримки ректорату та адміністрації факультету в гуртожитку постійно покращуються умови побуту для проживання студентів. Також в гуртожитку проводиться багато різноманітних та цікавих заходів. 
   Наступним привітав студентів голова первинної профспілкової організації Олексій Мельник.  Від імені студентського активу виступив Максим Кушпій. Він наголосив на активній позиції молоді в житті університету та ознайомив зі структурою студентської організації НУБіП.
   Про військову кафедру та можливість навчанні на ній розповів полковник Анатолій Есаулов. Про університетські студії та творчі колективи розповіла Наталія Тітенко, яка зазначила, що кафедрі культурології студенти матимуть можливість відкрити свої «духовні острови». В університеті працює театр «Березіль», народний ансамбль пісні та танцю «Колос», ансамбль бального танцю «Чарівність», жіночий вокальний ансамбль «Октава».
   Про активну участь у спортивному житті університету розповів декан факультету аграрного менеджменту. До слова Анатолій Дмитрович запросив Миколу Костенка, який відзначив, що студенти факультету аграрного менеджменту є неодноразовими переможцями спортивних заходів, а декан факультету сам є активним учасником змагань та «спортсменом зі стажем». 
   До слова приєдналася заступник декана Лариса Карпенко. Вона розповіла про кафедри факультету та спеціальності. Була представлена адміністрація факультету, завідувачі кафедр та адміністрація гуртожитку № 2. Лариса Карпенко акцентувала увагу на правилах поселення в гуртожиток, розповіла про вимоги щодо навчання в англомовних групах, ознайомила з графіком навчання на 1 семестр. 
   До привітань та настанов першокусникам приєднались завідувачі кафедр факультету аграрного менеджменту, професори Руслан Буряк, Микола Талавиря, Лідія Шинкарук, Тетяна Мостенська та Надія Резнік.  
   В заключному слові декан факультету Анатолій Остапчук подякував усім і відповів на запитання, які студенти надсилали в чат та під час живого спілкування. У студентів виникли питання щодо вимог до перевірки рівня знання мови і розподілу в англомовні групи, поселення, розкладу занять, навчання в умовах карантину, посвяти в студенти. Також звучали питання щодо навчання в університетах-партнерах, особливо в Словацькому аграрному університеті. 
 
Дякуємо всім гостям, які взяли участь у он-лайн зустрічі із студентами-першокурсниками, а доценту Ржевському Геннадію Миколайовичу - за допомогу в організації проведення заходу. 

 
К. Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту
Р. Бондар,
секретар деканату факультету аграрного менеджменту 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook