Студенти юридичного факультету пройшли дистанційно практику з навчальної дисципліни «Цивільний процес»

2 липня 2020 року

Щорічно після закінчення сесії студенти-бакалаври юридичного факультету проходять виробничу практику в судах господарської та загальної юрисдикції. Однак у 2020 році у зв’язку із пандемією виробнича практика не відбулася у судових органах, тому студенти проходили її дистанційно.

Курс «Виробнича практика з дисципліни «Цивільний процес»» був розміщений на навчально-інформаційному порталі Elern (https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=2869) і поділявся на три секції:

Перша секція – для студентів 4-го курсу першої групи.

Друга секція – для студентів 4-го курсу другої групи.

Третя секція – для студентів 4-го курсу третьої групи та скороченого терміну навчання.

Дані секції передбачені з метою чесного підходу та якісного виконання студентами особистих завдань.

З 04 травня по 12 червня 2020 студенти закріплювали отримані знання та вирішували практичні заняття з:

 

- напрямів діяльності судів загальної юрисдикції;

 

- техніки фіксації судових засідань;

 

- розподілу прав та обов’язків сторін в цивільному судочинстві;

 

- організаційної структури судів;

 

- функціональних обов’язків секретарів, помічників суддів;

 

- оцінки свєї конкурентоспроможності;

 

- роботою підсистеми «Електронний суд»;

 

- процесуальними документами, направленими на виконання судових рішень шляхом їх написання;

 

- процесуальними документами, направлених на оскарження рішень недержавних судів шляхом їх написання;

 

- з процедурою оскарження рішень судів України в Європейському суді шляхом заповнення формуляру заяви до Європейського суду з прав людини у цивільній справі.

 

В систем Елерн були сформовані оцінки студентів при дистанційному проходженні практики. Захист практики відбувався дистанційно у формі спілкування з керівником практики.

У своїх звітах студенти звітували наступне:

1. Створені завдання на платформі Elearn допомогли застосувати отримані в процесі навчання знання, уміння і навички на практиці. Кожне завдання було по-своєму цікаве, та мотивувало, змушувало гортати Цивільний процесуальний кодекс.

Також, варто відмітити те, що інформація, матеріал отриманий у процесі вивчення дисципліни «Цивільний процес» та й інших дисциплін, засвоюється краще на практиці. Ще одним плюсом практики з цивільного процесу, я б навіть сказала, приємним бонусом, стало те, що завдання допомогли краще підготуватись до Єдиного фахового вступного випробування, яке необхідно буде складати задля вступу на магістратуру.

Отже, виробнича практика з навчальної дисципліни «Цивільний процес» для студентів бакалаврів є невід’ємною складовою навчального процесу та має безліч переваг (СТУДЕНТКА 4 КУРСУ 1 ГРУПИ ЯЩУК НАТАЛІЯ).

2. Чесно признаючись, я ніколи раніше не думала, що проходити практику на дистанційному режимі, може бути так цікаво! Адже, дійсно, хто б міг подумати, що одним із перших завдань для нас буде зареєструватися в електронному суді. Уявляєте?! Багатьом з нас раніше і не доводилося чути, що «таке» взагалі існує…Тут варто, звичайно, віддати належне нашому чудовому керівнику практики, оскільки навіть тут вона нам полегшила роботу, прикріпивши до завдання Інструкцію з реєстрації, в якій все детально описано (СТУДЕНТКА 3 КУРСУ С.Т. МУДРЯК МАРИНА).

3. Під час проходження практики, я здобула нові вміння та навички, яку допоможуть мені у майбутньому швидше рухатися по кар’єрній сходинці, стати висококласним юристом, діяти на благо процвітання нашої держави, кваліфіковано надавати правову допомогу особам, які звертатимуться до мене. Вірогідність здійснення зазначених цілей була спроектована завдяки співставленню реальних фактів : шляхом трудомісткої роботи з нормативними документами та вдало підібраними завданнями, які необхідно було виконати (СТУДЕНТКА 4 КУРСУ 3 ГРУПИ ПІНЧУК ІРИНА).


Бажаємо студентам вдалої здачі ЗНО при вступі в Магістратуру та з нетерпінням чекаємо їх на навчання в Магістратурі у наступному навчальному році.

 

 

Марина Пушкар

керівник виробничої практики з

навчальної дисципліни «Цивільний процес»,

доцент кафедри цивільного та господарського

                                                                                                                                      права, к.ю.н., доцент

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook