Фахівці факультету тваринництва та водних біоресурсів прийняли участь у роботі експертної комісії щодо присвоєння відповідних статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві в Київській області

1 червня 2020 року

    Професор кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві В.М. Туринський та доцент В.В. Мельник прийняли участь у роботі Регіональної експертної комісії з розгляду матеріалів щодо присвоєння відповідних статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві в Київській області.

    ТОВ «Слов’яни», яке є одним з провідних племінних птахівничих підприємств нашої країни, подало заявку на присвоєння статусу племінного птахівничого репродуктора ІІ порядку з розведення курей кросу «Новоген уайт». Слід відмітити, що дане господарство вже має статус репродуктора ІІ порядку з розведення курей кросу «Новоген браун». Добових курчат батьківських форм даних кросів поставляє у господарство французька селекційна компанія «Новоген». Курей кросів цієї компанії в Україні використовують вперше.

   Члени Регіональної експертної комісії провели аналіз відповідних документів, передбачених вимогами (п.3.3 Порядку присвоєння статусу суб’єктам племінної справи у тваринництві), за місцем провадження господарської діяльності. У супроводі директора ТОВ «Слов’яни» Вячеслава Коцана оглянули виробничі майданчики, що розміщені у Макарівському районі Київської області, передусім у с. Садки-Строївка, де утримують батьківське поголів’я яєчних курей кросу «Новоген уайт».

    Наступного дня після відвідування ТОВ «Слов’яни» комісія продовжила роботу вже на засіданні у Департаменті агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації. У результаті прийняли рішення присвоїти ТОВ «Слов’яни» статус репродуктора з розведення курей кросу «Новоген уайт». Оригінали відповідних матеріалів передано до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства для розгляду експертною комісією, яка повинна надати остаточне рішення.

    Кафедра технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві вже тривалий час співпрацює з даним господарством, де наші студенти мають можливість перебувати на виробничій практиці. Наразі у ТОВ «Слов’яни» успішно працює наша випускниця, яка навчалась за магістерською програмою «Сучасні технології промислового птахівництва», Наталія Титаренко (Сапура).

Побажаємо успіхів господарству у виробничій діяльності і подальшої плідної співпраці!

Василь Туринський,
Вікторія Мельник,
кафедра технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook