Підприємець та співвласник компанії Альона Губань: Не очікуйте, що те, що працювало у п’ятницю, – працюватиме сьогодні (ВІДЕО)

24 березня 2020 року
   23 березня 2020 року, другою парою (лекція доцента Слободяник Анни) у межах дисциплін «Математичні моделі в менеджменті і маркетингу» – викладач: доцент Слободяник Анна та «Фінансова санація і банкрутство» – викладач: доцент Самофалова Марія – було проведено on-line-лекцію на тему «Моделювання управлінських рішень малого і середнього бізнесу в умовах економічної кризи та карантинних заходів» за участю студентів магістрів факультету аграрного менеджменту II-го року навчання спеціальності менеджмент, ОП «Менеджмент організації і адміністрування» та представників малого та середнього бізнесу, з чисельністю працівників 100 і більше. Студентам про захід, заздалегідь, було повідомлено на порталі Elearn, у розділі новини.
   Лектор вчасно почала лекцію і привітала усіх слухачі та відмітила 100% явку студентів на он-лайн заняття. З вітальним словом приєдналась також і завідувачка кафедрою Резнік Надія, яка відмітила ініціативність та злагоджену спільну роботу молодих кафедралів та побажала продуктивної праці.
 
   Наукову дискусію розпочала гостя, Губань Альона Володимирівна – співвласниця компанії «Шуруп», що здійснює діяльність у галузі продажу господарчих та будівельних товарів та, в підпорядкуванні якої, більше 100 працівників. Вона справедливо констатувала невтішну економічну ситуацію та наголосила, що вже є значне падіння туристичного бізнесу, підприємства намагаються втриматись «на плаву» і за можливості переводять свою діяльність в on-line режим.
   Будь-яка зупинка бізнесу, це «відмотка» на 10-15 років назад і потім потяг, що рухається вже не наздогнати. Закриття європейських кордонів, та вже й східних країн, є результатом серйозної світової пандемії, що вимагає рішучих дій для «виживання» і населення і бізнесу.  
Щодо працевлаштування, то існує велика конкуренція, адже виникли нові можливості приймати на роботу висококваліфіковані кадри, які, здобули теоретичні знання в європейських університетах, практичний досвід та повернулись з-за кордону працювати на вітчизняних підприємствах. Розповіла про методи роботи її компанії в умовах сьогодення, також зауважила, що події які відбуваються в економіці вимагають активізуватись та вибудовувати нові моделі діяльності у бізнесі.
   Студенти і викладачі активно приймали участь в обговоренні і задавали нагальні нині питання. Тараненко Катерина: «Що робити у ситуації оголошеного карантину, коли всі підприємства закриваються у «приказному порядку», «Чи запроваджуються нові методи навчання для працівників при їх прийнятті на роботу і які?».
 
   Лупинос Анастасія: «Чи вплине кризова ситуація на працевлаштування студентів-випускників?».
 
   Галузинська Ася: «Які критерії відбору при працевлаштуванні? Як співвідносяться поняття «результат» і «результативність» для пошукача роботи і роботодавця?».
 
   Доцента Самофалову Марію цікавила вірогідність взагалі закриття тих підприємств, що вже передчувають, що не витримають умов форс-мажорноі ситуації та які наслідки це буде мати для персоналу, керівництва і подальшого бізнесу, в цілому.
 
   Лектор, доцент Слободяник Анна, підсумовуючи проведене заняття, розповіла про часові інтервали для відновлення діяльності підприємств, за умови «заморозки» їх діяльності, про готовність України до масового банкрутства підприємств та яким чином можна спрогнозувати ризики, використовуючи математичні моделі, чи буде такий прогноз ефективним та доцільним. Особливий акцент було зроблено на проблемі соціальної відповідальності бізнесу  в нинішніх умовах.
   Ми щиро вдячні Альоні Володимирівні за цікаво подану інформацію та активну участь в обговоренні теми лекції. Викладачі кафедри менеджменту імені професора Й.С. Завадського тримають «руку на пульсі» щодо оперативної діяльності, змін в економіці, бізнесі та суспільному житті тому і надалі будуть проводити такі спільні між університетом та бізнесом on-line лекції для наших студентів, що допомагають розширити кругозір і дають змогу почути унікальну та достовірну інформацію із першоджерел, зокрема, і про формування системи менеджменту підприємницької сфери у кризових умовах.
   Відеолекція доступна за посиланням: youtu.be/NlJk5RtZTPw.
 
 
 
 
 
Надія Резнік,
завідувачка кафедри менеджменту імені професора Й. С. Завадського 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook