Щедра Масниця в гуртожитку коледжу!

4 березня 2019 року

Українське свято Колодія (Масниця) припадає на останній тиждень перед Великоднім постом. Цього року Колодій триває з 4 по 10 березня. Це свято символізує прихід весни, пробудження життєвих сил як людини, так і усієї природи. Також це час примирення, добра і злагоди. Весна — це, перш за все, - пробудження землі, початок нового життя і пробудження сонця, яке з приходом весни починає все яскравіше сяяти, подовжуючи дні.
Саме на честь цього дива на Масницю пекли млинці, які є головним і невід’ємним атрибутом свята, варили вареники.
Студенти, які проживають у гуртожитку, вирішили не залишатися осторонь, а разом з усіма християнами відсвяткувати Колодія.
4 березня дівчатами та хлопцями, які були одягнені в національні костюми, була проведена цікава культурна програма з танцями і піснями, та накритий святковий стіл. За столом лунали пісні, вірші про Масницю. Справжні кулінарні таланти продемонстрували дівчата, які пригощали гостей,- господині свята разом з вихователем гуртожитку Тетяною Кириленко. На свято завітали представники адміністрації коледжу: Вікторія Сова, Андрій Сиротенко, Вікторія Кошик, Наталія Федосєєва.
Усі присутні залишились дуже задоволеними. За традицією, в кінці свята всі весело провели Зиму і зустріли Весну!

Андрій Сиротенко,
заступник директора з виховної роботи
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook