Практичне навчання студентів

12 жовтня 2018 року
Кафедра генетики, селекції і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського
      Практичне навчання є невід’ємною частиною підготовки висококваліфікованих працівників та є обов’язковою частиною навчального процесу ЗВО.
     З 17 вересня студенти 4 курсу агробіологічного факультету відповідно до графіку навчального процесу проходять навчальну практику. Відмінною базою для проходження практичного навчання є ТОВ «Колос» Сквирського р-ну Київської обл. Виробнича установа, у діяльності якої присутні всі етапи селекції (пшениця м’яка озима, кукурудза, гречка та ін.), первинного та елітного насінництва, а також товарні виробничі посіви.
    Керівник практики – завідувач кафедри Віталій Жемойда разом із завідувачем відділу селекції Володимир Багатченко ознайомили студентів із: схемами розміщення селекційних розсадників пшениці м’якої озимої, площею ділянок в кожному з них, класичними методиками посіву селекційного матеріалу та методикою посіву колосками, студенти визначили стан посівів та осінні обліки у селекційних розсадниках.
  
     Ще однією базою для проходження практичного навчання є дослідні поля кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського у ВП НУБІП України «Агрономічна дослідна станція». У вересні зазвичай основним видом діяльності є збір та облік врожаю кукурудзи, ураженості хворобами та шкідниками. Студенти беруть активну участь у обліках досліджень кафедри по НДР, а також дослідженнях, що проводить кафедра на замовлення агрофірм «Степова», «Monsanto» та ін.
     
       Всі студенти успішного та старанно виконали поставлені завдання.
     Згідно виконання програми наукових досліджень по госпдоговірних тематиках дослідне поле кафедри генетики селекції і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського у ВП НУБіПУ «АДС»відвідали науковці «Інституту Аграрного бізнесу» ТОВ «Степова» Володимир Мороз та Юрій Гончаров.
  
     В результаті аналізу результатів екологічного випробування перспективних гібридів кукурудзи науковці залишилися задоволені рівнем проведення наукових досліджень та сподіваються на продовження наукового співробітництва. 
Юлія Дмитренко,
асистент кафедри генетики,

селекції і насінництва ім. проф. М.О.Зеленського 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook