«Зелені жнива» в господарствах університету

26 серпня 2018 року

     Для забезпечення повноцінної годівлі худоби дуже важливим етапом є заготівля силосу. При переході на однотипну годівлю, яку запроваджують нині навчально-дослідних господарствах НУБіП України, вимоги до цього виду кормів надзвичайно високі. І це не стільки кількість силосу, а в першу чергу – його якість, поживність, максимальне збереження всіх корисних поживних речовин.

    Сприятливі погодні умови для вирощування, правильний підбір гібридів, дотримання всіх елементів технології і вчасне виконання технологічних операцій, дозволили виростити добрий урожай силосної кукурудзи. Нині заготівля силосу ведеться у Агрономічній дослідній станції, НДГ «Великоснітинське», підходить до завершення цей процес і у НДГ «Ворзель». До кінця тижня розпочнеться заготівля силосу у Немішаївському агроколеджі та Ніжинському агротехнічному інституті.

  

    На 22 серпня 2018 року у господарствах університету скошено кукурудзи на силос на площі 165 га (що складає третину всіх засіяних площ), заготовлено біля 5,5 тис. тонн силосу за середньої урожайності 265,5 ц/га. Найвищий урожай отримано у Агрономічній дослідній станції. Тут середня врожайність становить 425 ц/га, а на одному з полів площею 50 га зібрано рекордний урожай зеленої маси – 513 ц/га.

 

     Керівництво університету постійно контролює хід заготівлі силосу, оперативно допомагає у вирішенні нагальних питань. А робота в полі не припиняється ні вдень, ні вночі.

Василь Туринський,
начальник відділу організаційної
діяльності НДГ та навчально-виробничої практики

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook