Експерти медіасфери розпочинають співпрацю з НУБіП України

26 червня 2018 року

 «Адміністративно-територіальна реформа в Україні: кадровий та інформаційний ресурс»… Такий порядок денний напередодні Дня Конституції розглянула Українська Громадська рада експертів інформаційної сфери (УГРЕІС) на своєму засіданні у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. У доповіді Голови ради, радника ректора Івана Чижа та виступах знаних в Україні і світі експертів інформаційної сфери йшлося про важливість реформи місцевого самоврядування, яка має наповнити реальним змістом норми Основного Закону щодо народовладдя та наблизити до втілення у практику державотворення конституційні принципи, за якими єдиним джерелом влади і носієм державного суверенітету  є народ України.  

 
Глибоко аналізуючи процеси в територіальних громадах, експерти звернули особливу увагу на деяку  фрагментарність та не системність реформи і, особливо, кадровий управлінський голод  та, що особливо прикро,  абсолютну невідповідність оголошеної і здійснюваної децентралізації в громадах та жорсткої централізації медіа, особливо обласних державних телерадіокомпаній, які створювалися самими громадами власними коштами. У цей відповідальний час громади виявилися без інформаційної підтримки на місцевому рівні, тому й обмежені в можливостях комунікації. Громадська рада ухвалила рішення здійснити системний всеукраїнський моніторинг медіапростору, підготувати розгорнуту доповідь, інформувати Президента, Верховну Раду та Кабінет Міністрів України  та внести пропозиції на всебічну інформаційну підтримку територіальних громад. 
 
Водночас експерти відзначили Національний університет біоресурсів і природокористування України, як потужний сучасний навчальний заклад, який багато робить для підготовки якісних кадрів, зокрема для аграрної сфери. Особливої підтримки заслуговує підготовка журналістських кадрів, яка буде здійснюватися з нового навчального року. Про це повідомила завідуюча кафедрою Наталія Костриця.
 
УГРЕІС ухвалила рішення про тісну співпрацю з НУБіП України.
 
Тарас Малаховський
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook