Катерина Кизило з Київщини та Анастасія Матейченко з Донеччини вирішили отримати землевпорядний фах в НУБіП України

24 червня 2018 року

     Спекотно зараз не лише на дворі, а й в школах, де випускники складають ЗНО, адже від цього залежить їхнє майбутнє і можливість продовжити навчання в бажаному університеті. Правила прийому до вишів щороку зазнають змін, абітурієнтам трохи складно встигнути за їх нововведеннями. Тому усім викладачам, які займалися профорієнтаційною роботою, треба було вивчити їх і вірно донести під час зустрічей до школярів.

     Цього року колектив факультету землевпорядкування під керівництвом декана Тараса Євсюкова провів величезну профорієнтаційну роботу, надаючи перевагу якісним, а не кількісним показним. Це дало хороші попередні результати, адже учасників предметної олімпіади в НУБіП за спеціальністю «Геодезія та землеустрій» було найбільше. Не випускаємо з поля зору їх і дотепер, а також залучаємо нових абітурієнтів.

     Поцікавилися у своїх, сподіваємось, майбутніх першокурсників про їхній вибір. Розмову мали з Катериною Кизило з Київщини та Анастасією Матейченко з Донеччини.

  

     Катерина Кизило проживає в м. Біла Церква. Захоплюється, як і вся сучасна молодь, комп'ютерні іграми, книгами, фільмами. Не має проблем і з творчістю, потроху танцює, співає, декламує вірші… Раніше займалася баскетболом, але тепер усі зусилля зосередила на навчанні, оскільки планує отримати інженерну освіту.
     Чому саме в НУБіП? Вибір очевидний, адже її брат Дмитро Калініченко навчався в цьому університеті, зараз закінчує аспірантуру і дуже багато розповідає Катерині про студентські роки навчання. З його слів, це навчальний заклад з 120-річною історією, відомими науковцями. Університет, який стрімко розвивається в умовах сьогодення, дає можливість студентам стажуватися за кордоном (чесно кажучи, це дуже подобається Катерині). А спеціальність «Геодезія та землеустрій», на думку дівчини, це завжди актуально і потрібно людям. Впевнилася в правильності вибору, побувавши в навчальному корпусі №6, поспілкувавшись с деканом та викладачами, ознайомившись з інформацією на сайті факультету.

     Дуже сподобалася територія, де розташований НУБіП, охайна, і зручно розташовані корпуси. Був час прогулятися, адже брала участь у предметній олімпіаді. З усіх трьох предметів отримала високі бали. Сподіваємось, це покращить шанси вступити на бюджет.
    Катерина впевнена, що студентські роки запам'ятовуються на все життя. От і хоче в цьому переконатися. Чекає багато нових знайомств, ґрунтовні знання, які дали б можливість отримати вискооплачувану роботу. Взагалі, цікаво провести ці роки, не тільки сидячи за книжками, а й брати активну участь у житті університету, залишити частинку себе в його історії.

   Анастасія Матейченко з м. Бахмут ще на зимових канікулах завітала до нашого деканату з сестрою. Визначившись з фахом землевпорядника, почала вивчати пропозиції навчальних закладів. Бути землевпорядником, на думку дівчини, досить престижно. Тим паче, в її рідній Донеччині брак фахових кадрів, тому не буде проблем з працевлаштуванням. Відвідала багато навчальних закладів, але зупинилася на НУБіП. Висловила позитивні враження про доступність до загальної інформації та про самі факультети на офіційному сайті. Про себе розповіла скромно. Але було одразу зрозуміло, що дівчина дуже творча, веде досить активний спосіб життя, захоплюється малюванням. За 4 роки Анастасія самостійно освоїла пару технік образотворчого мистецтва і зараз навіть малює на замовлення.
     Вже бачила і саму територію університету, їй дуже сподобалося те, як у нас все облаштовано. Комфортно і компактно, відразу зрозуміло, що і де знаходиться. Також брала участь у предметній олімпіаді, отримала більше 90 балів з усіх обраних предметів, але скористається сертифікатом з математики. Дуже сподівається вступити до НУБіП на факультет землевпорядкування, поставивши спеціальності перший пріоритет.

     Ось такі коротенькі розповіді про чарівних абітурієнток нашого факультету. Цього року дуже широка географія вступників. Тим і цікавіше. Всіх їх об’єднує любов до рідної землі, небайдужість до стану навколишнього середовища і велике прагнення стати освіченою людиною.

     Випускницям побажаємо вдало скласти ЗНО, не помилитися з вибором професії. А ми їх чекаємо вже в числі наших першокурсників! Хай щастить!

Наталія Мединська,
доцент кафедри земельного кадастру

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook