Продовжується розвиток дружніх стосунків щодо поширення електронної системи дорадництва (е-Екстеншн) в Україні з Державним університетом штату Небраска, США

2 квітня 2018 року
НУБіП України

     Як свідчить досвід передових країн світу, наших сусідів із Європейської спільноти, роль дорадництва має величезне значення для поширення інновацій в аграрній сфері, забезпечуючи розвиток сільськогосподарського виробництва, соціальної сфери села, сімей, молоді та дітей, а також безперервної освіти. Для успішного його розвиту в Україні, за Законом «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність» (2004 р.), з цього року поновлено виділення державних коштів для надання дорадчих послуг. Це потребує досвідчених фахівців та їх надійного помічника – електронної системи дорадництва, що забезпечує надання необхідних знань і інформації «у будь який час та у будь якому місці».

     Кафедри аграрного консалтингу і туризму, завідувач Тетяна Кальна-Дубінюк та інформаційних систем, завідувач Михайло Швиденко і асистент Костянтин Рогоза успішно провели черговий on-line зв'язок для е-дорадницва із Державним університетом штату Небраска, США, директором Центру е-Екстеншн США – професором Даном Коттоном.

     А розпочалось все з 2013 року, коли був підписаний Меморандум про співпрацю між нашими університетами, Центром е-Екстеншн США щодо розвитку електронного дорадництва на базі НУБіП України. Посприяв цьому Стенлі Джонсон, професор, екс-проректор Айовського Державного університету з Екстеншн, США, голова правління Національного центру харчової та аграрної політики, Вашингтон, США, Почесний професор нашого університету, який і тепер продовжує цю співпрацю. Сьогодні в університеті вже побудована електронна платформа для е-Доради на якій почали створюватись веб-сторінки об’єднань фахівців за видами діяльності. Так вже створено і діє більше 20 таких об’єднань. До складу кожного з них входять спеціалісти різноманітних галузей, що спрямовують свою діяльність на поширенні знань і інновацій, на наданні кваліфікованої допомоги сільгоспвиробникам і населенню.

     Запрошуємо фахівців нашого університету до поширення інновацій на базі е-Дорада НУБіП України, що за планами увіллється у систему е-ЕкстеншнСША і світу.

Тетяна Кальна-Дубінюк,
завідувач кафедри аграрного консалтингу і туризму

 

         

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook