Садівництво та виноградарство: підводимо підсумки Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції

24 березня 2018 року

     Завершилася робота 71-ї Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Молоді науковці-агробіологи – ювілею Університету». 21 березня відбулись слухання на секції «Садівництво та виноградарство». Її організатором була на цей раз кафедра садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка. Робота, проведена оргкомітетом на чолі з завідувачем кафедри член-кореспондентом НААН, професором Тетяною Кондратенко виявилась немарною: прийшли студенти не лише старших курсів, у яких не за горами захист дипломних робіт, а й друго- та третьокурсники. Завітали до нас і гості із Немішаєвського агротехнічного коледжу – студенти разом із викладачем – випускницею кафедри Оксаною Кузьмінець.

Професор Т.Є. Кондратенко відкриває секційне засідання

     Розпочалась робота конференції із нагородження переможців першого туру Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Садівництво та виноградарство». Голова конкурсної комісії доцент Юрій Слєпцов назвав переможців і під голосні (а головне щирі!!!) оплески присутніх вручив їм грамоти і подарунки.

     Робота секції стартувала із доповіді студента 4 курсу Назара Коропецького. Саме він, розповідаючи з непідробним інтересом про ефективність позакореневого підживлення малини, зумів зацікавити аудиторію, налаштувати на активний діалог. Теми інших доповідачів також відзначались актуальністю, охоплювали різні технологічні та селекційні аспекти галузей садівництва (у т.ч. декоративного), а також овочівництва відкритого і закритого ґрунту. Особливий інтерес викликала інформація про дослідження, проведені на тлі інтенсивних технологій, які йдуть в ногу з часом. Яскравою стала доповідь Данила Гуменного з сортовивчення салату латуку, проведеного ним у компанії «Рійк Цваан». Цікавим і пізнавальним було повідомлення про особливості розмноження та вирощування шлюмбергери за результатами стажування у Данії, яке зробив Логвиненко В’ячеслав. Студент Немішаєвського агротехнічного коледжу Олександр Виговський представив нові промислові сорти ожини – однієї з найперспективніших ягідних культур.

Доповідає Назар Коропецький, а В'ячеслав Логвиненко готується до виступу

     Про сучасні сорти ожини доповідає студент Немішаївського агротехнічного коледжу Виговський Олександр

Доповідь Інни Косякевич: "Способи покращення коренегенезу суниці садової"

Данило Гуменний емоційно розповідає про корисні властивості салату

     Випускниця кафедри садівництва, викладач Немішаївського агротехнічного коледжу О.М. Кузьмінець уважно слухає виступаючих

Тинькевич Дмитро – один з майбутніх переможців!

Чергове запитання від Олексія Кононенка

Поліплоїдію у яблуні досліджував Расторгов Владислав

     Всього в роботі секції взяли участь 56 студентів, було заслухано 15 доповідей, пролунало близько 50 запитань. Конференція відбувалась у дружній атмосфері взаємозацікавленості і підтримки. Вона тривала 3 години поспіль і цей час, на подив всіх учасників, збіг непомітно.

     Настав час підведення підсумків і вручення дипломів та цінних подарунків

     Авторитетна комісія у складі професора Тетяни Кондратенко, доцентів Ірини Бобось та Олександра Цизя, визначила переможців конференції. Ними стали: 1 місце – Анна Образцова, магістр 2-го року навчання; 2 місце – Назар Коропецький та В’ячеслав Логвиненко, студенти 4-го курсу; 3 місце – Данило Гуменний, Дмитро Тинькевич – студенти 4-го курсу та Олександр Виговський – студент 3-го курсу, Немішаєвського агротехнічного коледжу.

Команда переможців на чолі з керівником секції

     Також були обрані і нагороджені призами студенти, які задавали найбільше змістовних запитань – Кононенко Олексій та Косякевич Інна.

Наталія Шевчук,
доцент кафедрири садівництва  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook