Делегація українських агрономів побувала на заводах світового лідера виробництва сільгоспмашин John Deere

3 березня 2018 року

     Зимові місяці – лише в приказках час відпочинку для агронома. Господарі землі вже інтенсивно готуються до гарячого весняно-літнього періоду, і турбот їм не бракує. Одним із ключових і довгострокових рішень для господаря є вибір техніки. Техніка компанії John Deere зарекомендувала себе на українському ринку багаторічним представництвом, надійністю, функціональністю, сучасними рішеннями, індивідуальним підходом до кожного замовника.
     Делегація передових агрономів України була офіційно запрошена компанією John Deere Україна на виробництво, для ознайомлення з технологічними процесами, сучасними рішеннями у галузі машинобудування. З цією метою компанією була організована поїздка на європейські заводи. Національний університет біоресурсів і природокористування України у цій делегації представляли директор навчально-науково-інноваційного центру "Агротехнології", голова ради роботодавців Леонід Васильович Центило і завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Анатолій Вікторович Бикін.

 

   Програма поїздки була щільно насиченою й інформативною. У Голландії відвідали завод з виробництва оприскувачів, які відрізняються високотехнологічними рішеннями, зокрема в регулюванні подачі розчинів, диференційованого внесення добрив тощо. У Німеччині свої технологічні досягнення продемонстрували два заводи. Завод із виробництва тракторів вразив своїм технологічний конвеєром, у якому, з дотриманням високої точності й якості всіх етапів, передбачене врахування індивідуальних побажань замовника. Усі технологічні операції – від первинної обробки металу до виходу готового трактора – виконуються під жорстким контролем. Фахівці заводу показали особливості експлуатації технічних засобів, агрегації зі спеціалізованими механізмами, зокрема з агрегатами для внесення добрив. Завод, який випускає зернозбиральні комбайни, зацікавив сучасними високопродуктивними моделями, новими рішеннями для точного землеробства.

          

    Кращий досвід треба переймати й нести в життя – у виробництво і освіту. До співробітників компанії John Deere України представники НУБіП України звернулися з пропозицією про поширення інноваційних рішень серед студентів Університету. Так, Анатолій Бикін запросив фахівців компанії провести семінар, на якому представити інноваційні рішення й сучасне технічне забезпечення агрохімічних операцій, зокрема диференційованого внесення добрив, різних способів підживлення культур тощо, для науковців і студентів, які виконують дипломні роботи на кафедрі агрохімії та якості продукції рослинництва.

Доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Пасічник Н.А.,
за розповіддю професора Бикіна А.В.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook