Норвезьких партнерів університету стає все більше

26 січня 2018 року

     26 січня перший проректор університету Ігор Ібатуллін зустрівся з представником комерційного підприємства «Geno» (Норвегія) Амундом Міклебустом. У робочій зустрічі участь також взяли проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, начальник відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій Василь Туринський і завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Сергій Рубан.

     Наш гість вже не вперше в НУБіП: кілька місяців тому він з колегами – норвезькими вченими – побував у нашому університеті і зустрічався з українськими науковцями і виробничниками. Сьогодні він завітав знову, аби обговорити можливості співпраці між НУБіП з одним з провідних університетів міста Осло. Компанія «Geno», яка співпрацює з цим норвезьким вишем, спеціалізується з племінної справи та займається реалізацією племінних ресурсів (сперма, ембріони). Тому ще одним питанням, яке обговорювалося, була реалізація проекту зі створення репродуктивних стад великої рогатої худоби в мережі навчально-дослідних господарств НУБіП. Створення навчально-виробничих полігонів передбачає технологічну модернізацію господарств та організацію племінної роботи разом з використанням сучасних біотехнологічних прийомів у процесі формування високопродуктивних стад. Крім того, вона передбачає використання цих новацій у системі підготовки студентів спеціальності «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва».

     Сторони досягли попередньої домовленості про підписання договору про співпрацю. Серед іншого, науковців НУБіП цікавлять скандинавські породи і норвезька селекція. А норвезькі партнери, як принагідно зазначив Амунд Міклебуст, вже розпочали працювати з університетськими НДГ та раді можливості співпраці з таким поважним вишем, як НУБіП.

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook