Ще одна міжнародна угода: спільній лабораторії НУБіП та Шеньянського університету (Китай) – бути!

27 листопада 2017 року

Розпочалася робоча поїздка делегації НУБІП України до Шеньянського аграрного університету - одного з найбільших вищих навчальних закладів Китайської Народної Республіки. 

В перший день візиту делегація на чолі із проректором з навчальної і виховної роботи Сергієм Квашою у складі начальника науково-дослідної частини Володимира Отченашка, директора навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку Віталія Коваленка та декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадима Кондратюка провела зустріч з ректором цього навчального закладу професором Лю Гуанлін. 
 
Під час зустрічі було обговорено коло питань щодо втілення в життя підписаного договору про співпрацю, а саме налагодження обміну студентами та аспірантами з метою навчання та проведення спільних наукових досліджень. 
 

Особливу зацікавленість знайшли пропозиції щодо спільних досліджень в харчовій промисловості, контролю якості продуктів харчування та виробництва продукції рослинництва та тваринництва. Уряд КНР виділяє значні кошти для проведення наукових досліджень в галузі сільського господарства, тому пошук партнерів для освоєння цих коштів є дуже актуальним для університетів Китаю і приємно, що саме НУБіП України було обрано партнером. 
 
Також підписано рамкову угоду про відкриття спільної лабораторії якості і безпеки сільськогосподарських продуктів, яку з української сторони підписали проректор Сергій Кваша та з китайської - проректор Ванг Тілінг. Метою відкриття такої лабораторії є проведення спільних наукових досліджень, навчання студентів та проведення спільних наукових конференцій за результатами спільної роботи. Візит делегації триває.
 

Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook