Навчання людей «третього віку»: одна з тем круглого столу з викладачами гуманітарно-педагогічного факультету університету

27 жовтня 2017 року
м. Київ

     Завершальним заходом перебування у нашому університеті делегації Вроцлавського природничого університету був круглий стіл, модератором якого виступила завідувач кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті гуманітарно-педагогічного факультету Вікторова Леся Вікторівна.  Однією з головних тем зібрання постало питання навчання дорослих "третього віку" (розвиток інформаційних та мовленнєвих компететностей) та особливості навчання іноземців. 

 

        Доповідачі за даною тематикою одностайно зазначили на проведеному заході, що згідно із стандартами Європейського Союзу для іноземців та осіб літнього віку необхідно створити умови, які б не тільки забезпечували суспільну підтримку, але й стимулювали їх активність. Одним із таких методів активізації людей похилого віку є вже впроваджені в Європі Університети третього віку. Один з них успішно функціонує у Вроцлавському природничому університеті.

      За результатами навчання в Університеті третього віку на прикладі іноземної мови показано, що за використання сучасних ІКТ можна виокремити наступні позитивні моменти впровадження ІКТ в системі освіти:
- посилення загальної мотивації до відвідування занять в Університеті третього віку;
- збільшення якості навчального досвіду та перехід від пасивного до активного навчання;
- покращення якості життя іноземців та осіб похилого віку завдяки використання ІКТ у повсякденному житті.
 
     Представники кафедри іноземних мов Вроцлавського природничого університету та інформаційних технологій намітили шляхи для співпраці з гуманітарно-педагогічним факультетом та домовились про серію спільних заходів у 2017-2018 навчальному році.
 
Вікторова Леся Вікторівна,
завідувач кафедри соціальної педагогіки та
інформаційних технологій в осіті
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook