Який він – сучасний маркетинг?

12 жовтня 2017 року
Кафедра маркетингу та міжнародної торгівлі

  15-річчю кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі та 120-річчю університету був присвячений круглий стіл «Сучасний маркетинг: задачі, інструменти, можливості», який пройшов сьогодні.

     Вітаючи від імені ректора Станіслава Ніколаєнка його учасників, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук та декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук відзначили актуальність озвученої тематики, роль кафедри у підготовці фахівців для цієї сфери. Що особливо актуально сьогодні, коли Україна інтегрується в Європу і нам потрібно активно просувати свої товари та ідеї на зарубіжний ринок.

     Робота круглого столу, який розпочався виступом завідувача кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Ярослави Ларіної «Актуальні задачі і напрямки сучасного маркетингу», тривала у трьох тематичних блоках. Перший, до розглядався маркетинг в діяльності підприємств аграрного сектору, крім викладачів кафедри, зібрав представників компанії «УкрАгроконсалт», брендів Avgust crop protection, Pioneer, Alfachem group, виробничників з CТОВ «Степ-Агро» та ТОВ «Заньківське», наших колег-журналістів online радіо АгроFM.

    На тематичному блоці «Маркетингова діяльність і комунікації на ринках харчових продуктів»свою точку зору висловлювали як викладачі, так і представники бізнесу та виробництва – компанії «Ашан», групи компаній «Молочний альянс», Спілки рекламістів України.
     Маркетингові дослідження та інтернет-маркетинг в третьому тематичному блоці обговорили знову ж таки як наші колеги, так і гості з компанії «Nielsen»консалтингової компанії «Do it well»рекламно-маркетингової компанії «Лабораторія розвитку бізнесу» та інших.

     Слід відзначити, що більшість із запрошених гостей – маркетологів, аналітиків і експертів аграрного ринку – успішні сьогодні випускники кафедри (а їх, до речі, вже понад тисячу). І завжди раді знову повернутися в стіни університету – і за порадою, і з власним професійним багажем.

     Обговорення вийшло цікавим і дуже корисним для всіх учасників. І дуже приємно, що активну у участь у ньому взяли і студенти, які опановують цю спеціальність.

Валентин Обрамбальський

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook