НАВИКИ МАЙБУТНЬОЇ ПРОФЕСІЇ

2 жовтня 2017 року

02 жовтня 2017 року на юридичному факультеті розпочався Тиждень правових знань-2017, який стартував показовим навчальним судовим засіданням з розгляду кримінального провадження згідно ч. 1 ст. 115 Кримінального процесуального кодексу України.                                   

Головна мета заходу полягала у ознайомленні студентів з основними положеннями і діяльністю судових органів, а також у поглибленні теоретичних  знань та в умінні їх застосовувати на практиці. Даний захід був підготовлений студентами 4 курсу за координацією к.ю.н., доцента  кафедри адміністративного та фінансового права Долгополова Анатолія Миколайовича.                                                                                         

 Відповідно до сценарію між студентами були розподілені ролі суддів, прокурора, потерпілого, обвинувачених, захисників та інших учасників судового засідання.   

                                                                                

 Студенти вжились в ролі та поетапно відтворили весь хід реального судового засідання, починаючи з підготовчої частини, і закінчуючи оголошенням вироку.  

                                                                                

 На судовому засіданні були присутні завідувач кафедри адміністративного та фінансового права д.ю.н., професор Курило Володимир Іванович, який відмітив достатньо високий рівень юридичних знань учасників даного заходу, розповів про обставини, на які слід звертати увагу для прийняття рішення по справі, надав практичні поради щодо правильного оформлення документів в судовому процесі та відповів на запитання студентів.

Проведення подібних заходів є дуже важливим для майбутніх юристів, оскільки допомагають закріпити теоретичні знання, отримані у навчальному закладі, на практиці, а найголовніше – визначитись, ким студенти бачать себе в майбутньому: адвокатом, суддею, прокурором.

Олена Улютіна,

заступник декана юридичного факультету

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook