ННІ лісового і садово-паркового господарства: навчаємо конкурентоздатного фахівця на обладнанні світового рівня

21 червня 2017 року

     Ми продовжуємо цикл статей про унікальні підрозділи НУБіП. Одним з них є лабораторія інженерно-технічного забезпечення лісового комплексу, оснащена брендовою технікою фірми STIHL, яка працює в ННІ лісового і садово-паркового господарства.

 

     Студенти нашого ННІ можуть вивчати тут обладнання малої механізації та на практиці попрацювати з технікою світового рівня, говорить один з ініціаторів створення підрозділу завідувач кафедри технології лісогосподарського виробництва Володимир Гриб. Ми створили її з потужним партнером – фірмою STIHL, яка наразі охоплює 85 % ринку України в цьому напрямку. Тобто, аби бути конкурентоспроможним на сучасному ринку праці наш випускник повинен знати це обладнання та вміти користуватися ним.

 

     У цій лабораторії студенти вивчають будову, технічні характеристики, сферу використання практично всього ряду бензиново- і електромоторних інструментів STIHL та проходять весь технологічний шлях: від підготовки обладнання до роботи, його налаштування та обслуговування і до основних робіт на лісозаготівлях. Для останнього у Дзвінківський навчально-науково-виробничий центр Боярської ЛДС фірма надала у використання зразки техніки для практичних занять. Тобто тут, звісно під наглядом майстрів виробничого навчання, студент може взяти в руки будь-що – від мотокоси і до бензопилки – та навчитися з ним працювати. Для дотримання техніки безпеки під час робіт на лісосіці використовується фірмова уніформа, яка захищає від ріжучих пошкоджень, стружки, шуму та навіть травм від падіння зрізаних гілок на ногу (завдяки взуттю з вставленими металевими пластинами).

 

     У лабораторії представлена також мала механізація для садово-паркових робіт, яка теж охоплює весь технологічний процес: починаючи з обробітку грунту аератором чи культиватором і до косарок та подрібнювача гілок й інших відходів при прибиранні території. Представлені і унікальні інструменти – зроблені в єдиному екземплярі, що і засвідчує паспорт.

     Тож, шановні вступники, приходьте та навчайтеся найпередовішим технологіям на обладнанні світового рівня в ННІ лісового і садово-паркового господарства.

Ірина Білоус


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook