Міжнародна конференція «Технології АПК ХХІ століття»

13 квітня 2017, 10:25
ВП НУБіП України "Ніжинський агротехнічний інститут"

 

13-14 квітня на базі інституту відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Технології АПК ХХІ століття: проблеми і перспективи розвитку».

Учасниками конференції стали понад 150 науковців з різних куточків України та Республіки Білорусь, Грузії, Литви, Польщі.

Відкрив конференцію директор інституту Василь Лукач, який привітав учасників конференції та зазначив, що саме технології є основою успішного формування майбутнього інженера для агропромислового комплексу. Інститут в свою чергу взяв курс на активне покращення матеріально-технічної бази в тому числі за рахунок реалізації спільних проектів з науковими та бізнесовими установами.

З доповідями на пленарному засіданні виступили: завідувач кафедри екобіотехнологій та біорізноманіття НУБіП України Микола Патика, який доповів про концептуальні основи механізмів управління ґрунтовою родючістю; директор НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК, завідувач кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту НУБіП України Валерій Войтюк із доповіддю «Стан та перспективи розвитку засобів механізації аграрного виробництва України»; завідувач лабораторії луб’яних та олійних культур інституту Ірина Лайко про перспективи вирощування технічної коноплі в сільськогосподарському виробництві та директор ПСП «Пісківське» Валерій Колоша з питанням «Інноваційні та техніко-технологічні основи розвитку у галузі тваринництва».

Далі конференція продовжила роботу за трьома напрямами:

  • сучасні технології та техніка для агропромислового комплексу;
  • новітні енергетичні та інформаційні технології в агропромисловому виробництві;
  • актуальні питання безпеки життєдіяльності та екології.

Впевнені, що резолюція учасників конференції сприятиме ефективному впровадженню сучасних технологій в агропромислове виробництво та буде врахована в роботі органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та підприємств.

 
 
 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook