Весна в ботсаду розпочалася роботами з благоустрою

24 березня 2017 року

     Весна прийшла! І одними з перших це відчули в ботанічному саду – і в тепличному комплексі, і загалом по території, де пробилися першоцвіти і по зимі відновилися роботи з благоустрою.

     А розпочалися вони з розкриття неморозостійких рослин, вирощування розсади однорічних квіткових рослин, розповідає директор ботсаду Олександр Слива. Їхній асортимент представлено більш ніж 15 видами, серед яких бегонія, петунія та інші. Почалося перешколювання саджанців деревних рослин (простіше кажучи, пересадка для нарощення кореневої системи), висаджування декоративно-листяних рослин на композиційних ділянках.

     Розвивається і мережа ботсадівських алей: розпочалася прокладка другої з них – на 457 метрів з ділянками озеленення. А загалом же цьогоріч буде прокладено 700 погонних метрів.

     У дерев’яному «ведмежому царстві» (а саме так жартома називають нинішній ботсад за встановлені вздовж алей різноманітні фігури ведмедів) з’явилися нові мешканці – орел із впольованою дичиною, на черзі ще декілька, говорить завідувач кафедри дендрології та лісової селекції Юрій Марчук, стараннями якого ці фігури прикрасили доріжки саду.

     І вся ця краса вже приваблює мешканців Голосієва, які щодня приходять до ботсаду, аби відпочити від шумного міста.

Валентин Обрамбальський 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook