Міжнародний проект "Чому я обираю Україну"

25 листопада 2016 року

В рамках ініціативної теми кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей "Англомовна професійна комунікація в координації євроінтеграційної перспективи України" завідувач кафедри Оксана ІВАНОВА та старший викладач Олександр ПОЛІЩУК запропонували студентам проектну роботу "Why Do I Choose Ukraine". Завданням студентів стала міжкультурна комунікація (живе сілкування з іноземцями у вигляді інтерв'ю) під гаслом "Чому я обираю Україну". Учасники проекту (студенти філологічних і нефілологічних спеціальностей) дізнавалися в іноземців чому вони перебувають в Україні та у чому, на їх думку, полягає неповторність українського народу.

Таким чином було отримано звіти студентів про виконану роботу у різних формах (стенограми, проектні буклети, ессе, а також фото- та відеозвіти).

Студент 4 курсу спеціальності «Філологія» Агеєв Євген зустрівся зі Стюартом, волонтером та вчителем англійської мови із США. На запитання, чи мав він які-небудь труднощі під час перебування в Україні, Стюарт відповів, що йому надзвичайно легко та комфортно знаходитися в Україні. І хоча Стюарт не володіє українською і ледь говорить російською, багато українців в тій чи іншій мірі володіють англійською, а отже проблем у повсякденному та професійному спілкуванні не виникає.

Студенти 1 курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» Романенко Андрій та Ширченко Світлана спілкувалися з Саймоном Рікером із Австралії. Саймон за походженням австралієць, деякий час проживав у Німеччині, де він закінчив школу, потім вступив в Гейдельберзький університет і вивчав соціологію. Кілька років тому Саймон одружився на українці та залишився в Україні. Зараз він працює в голландській ІТ компанії.

За словами Саймона, жити в Україні легко. Йому подобаються українці. Вони безпосередні, добродушні та веселі і не такі серйозні, як німці.

 

Студент-філолог 4 курсу Ветріщенко Андрій зустрівся із Стівом, волонтером із Америки. Він допомагає українцям вивчати англійську мову. Стів вважає, що незважаючи на складні часи, Україну варто відвідати адже це одна з найбільш інтригуючих та надихаючих країн у світі.

Андрій виклав результати своєї роботи у вигляді проектного буклету.

 

Катерина Грищенко (4 курс «Філологія») зустріла Сашу, молоду дизайнерку одягу із Польщі. Вона не зазнає ніяких труднощів у повсякденному спілкуванні та використовує російську, польську й англійську мови для комунікації. Саша вражена щедрістю, чесністю та відкритістю українців, приємною атмосферою, смачною їжею. Вона бачить багато перспектив fashion-індустрії в нашій країні.

 

Альбіні Деркач, студентці-філологу 4 курсу пощастило випадково зустріти у столичному кафе спікера Єврокомісії француза Олівера Ведріна, адже знання англійської мови як мови міжнародного спілкування розширює можливості для знайомства з іноземцями в будь-якому куточку світу і в рідній країні. Альбіна була вражена тим, що Олівер виявився відкритим для спілкування, незважаючи на свій високий соціальний статус. Зі слів студентки: «…his English is great, as any politic should be able to speak it fluently, but he knows a single word in Russian».

Четвертокурсниця Дейко Ася взяла інтерв’ю у відомого тренера-методиста зі Сполучених Штатів Сенеки Раян, яка розповіла, що метою її перебування в Україні є передача педагогічного досвіду щодо вивчення англійської мови українським викладачам. Свої тренінги вона проводить в Америка Хаус Київ, що давно став другою домівкою викладачів нашої кафедри.

 

Анікєєва Анастасія, студентка 4 курсу спеціальності «Філологія», поспілкувалася з іноземцем з Нігерії, який навчається в українському виші. На запитання Насті, Антоніо відповів, що йому дуже подобається Україна, особливо вродливі українські жінки та смачна українська кухня (улюблена страва – борщ). Відеозвіт Анастасії Анікєєвої можна переглянути тут.

Студенти настілки захопили своїми враженнями й результатами своїх викладачів, що мотивували Оксану Вікторівну Іванову також взяти інтерв’ю в генерального директора аеропорту Даламан (Туреччина) Хамді Гювенч, який на питання, як часто він відвідує Україну, відповів, що вже понад 10 років співпрацює з українськими авіакомпаніями й туристичними агенціями. Він вбачає в нашій країні великий потенціал, але й говорить про слабку економіку, та все ж має плани й перспективи щодо подальшої співпраці. Про українців сказав, що ми є відкриті, добрі, гостинні, з великим серцем. Повне відеоінтерв’ю можна переглянути тут.

 

Підсумовуючи результати проекту, можна з упевненістю сказати, що в України є перспективи інтегрування в Європейську спільноту, а українці як нація сприймаються іноземцями з усіх куточків світу гостинними, щирими, працьовитими й перспективними і кожен з опитаних готовий до міжнародної співпраці.

Оксана Іванова,
Олександр Поліщук

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook