Студенти-біотехнологи побували на провідному українському підприємстві «Біофарма»

31 жовтня 2016 року

     Днями четвертокурсники факультету захисту рослин, біотехнологій та екології НУБіП відвідали провідне українське фармацевтичне підприємство ПрАТ «Біофама», яке святкує 120-річчя

     Майбутні спеціалісти-біотехнологи ознайомили з підприємством, яке вважає своєю місією донести біофармацевтичні інноваційні вітчизняні розробки до провідних фахівців охорони здоров'я і кожного пацієнта, відкриваючи нові перспективи лікування важких захворювань. На сьогодні «Біофарма» – єдиний в Україні виробник специфічних імунобіологічних препаратів з донорської крові людини, що є стратегічним напрямком для підприємства. Загалом же його препарати (а на теперішній час їх тут випускають більше 130 найменувань) представлені у 12 країнах світу.

     Біотехнологам було дуже цікаво побувати не в офісах, а на виробництві: вони відвідали біофармацевтичний науково-виробничий комплекс «Біофарма» у Білій Церкві (Київська область) і займає площу у 5 гектарів.
     Студенти мали нагоду побачити як співробітники «Біофарми» працюють в лабораторіях хімічного і мікробіологічного контролю, молекулярно-біологічних методів, центрі наукових досліджень, розробок і технологій (де функціонують аналітична і технологічна лабораторії). А також переконалися, що висока якість фармацевтичних препаратів досягається на кожному з етапів виробництва: від аналізу сировини до готової лікарської форми.

    Взагалі персонал – це гордість підприємства, адже тут працюють професіонали своєї справи, яких об'єднують амбітні завдання, прагнення до розвитку біотехнологіїі системи охорони здоров'я. У майбутньому серед них «Біофарма» хоче бачити і випускників-біотехнологів з НУБіП.

     Окрему подяку – за надану можливість відвідати це унікальне підприємство – висловлюємо його керівництву.

Тетяна Іванова,
старший викладач кафедри
екобіотехнологіїта біорізноманіття

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook