Україна – це сад! Кафедра садівництва продовжує профорієнтаційну роботу

5 жовтня 2016 року
Національний еколого-натуралістичний центр (НЕНЦ) учнівської молоді

Україна – це сад!

Із 5 по 7 жовтня 2016 р. у Національному еколого-натуралістичному центрі (НЕНЦ) учнівської молоді проходило чудове свято – Всеукраїнський фестиваль учнівської молоді «Україна — сад 2016». Його організатором і головним «енергетичним центром» є завідувач відділу садівництва НЕНЦ, наш давній приятель і колега Мазур Петро Олександрович.

Вихованці гуртків «Юні садівники» та їх наставники з різних областей України приїхали до столиці, щоб презентувати плоди (як у прямому так і переносному сенсі) своєї праці за рік, що минув. Вони представили кращі свої здобутки на виставці-презентації дитячих творчих об’єднань садівничого профілю.

На яскравій виставці, влаштованій дітьми, було безліч сортозразків яблуні, груші, форм волоського горіха, різних екзотів. А ягоди на кущах ремонтантних сортів суниці своїм ароматом і відповідною атмосферою наповнили увесь корпус НЕНЦ!

 

5 жовтня відбулось урочисте відкриття фестивалю, у якому взяли участь авторитетні фахівці у галузі садівництва з НБС ім. М.М. Гришка та кафедри садівництва НУБіП України (доцент Наталія Шевчук), а також відомий експерт із садової техніки. Після офіційної частини талановиті юні садівники змагалися у представленні своїх експозицій.

Ми дуже вдячні П. Мазуру за надану можливість довести до найбільш вмотивованої частини сільської молоді інформацію про нову спеціальність «садівництво і виноградарство». Школярі отримали повну інформацію про умови вступу та навчання, можливості займатися дослідницькою роботою. Сподіваємось, що саме ці школярі стануть нашими абітурієнтами!

Того ж дня доцент кафедри садівництва НУБіП України Володимир Сіленко відвідав «Мекку» українського садівництва – с. Мліїв. Він зустрівся з випускниками ЗОШ № 2 із закликом збагатити славу Симиренків і розпочати це зі вступу у НУБіП на спеціальність «садівництво і виноградарство».

 

Також він відвідав Городищенський коледж, де зустрівся зі студентами і провів з ними профорієнтаційну роботу.

 

 

Наталія Шевчук,

доцент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook