Факультет ветеринарної медицини: нові форми профорієнтаційної роботи в дії

10 жовтня 2016 року

Нові підходи щодо проведення профорієнтаційної роботи запропонувала доцент кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи Наталія Меженська.

Хто такий паразит і як від нього захиститись?
Відповіді на ці та подібні питання уже знають учні 2-В після уроку з основ здоров’я, який для них пройшов у музеї кафедри паразитології та тропічної ветеринарії факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України.

7 жовтня наші другокласники не лише побачили, який вигляд мають зоопаразити, а й вивчили, наскільки ці невеличкі створіння можуть бути небезпечними для людини. Вражаючі подробиці про життя бичачого ціп’яка та про те, як захиститись від нього, розповіла Наталія Сорока, завідувач кафедри паразитології та тропічної ветеринарії, доктор ветеринарних наук, професор.

Про решту експонатів музею юним дослідникам розповідали та відповідали на їх питання викладачі кафедри – кандидати ветеринарних наук, доцент Марина Галат та асистент Раїса Слободян.

Наші другокласники за рівнем зацікавленості та ступенем обізнаності нічим не поступаються справжнім студентам. Вони прискіпливо розглядали усі зразки, досліджували мікропрепарати…

…та щохвилини засипали викладачів кафедри непростими запитаннями. Малечу, зокрема, цікавило:
•    Що означає термін ектопаразити?
•    Чому кліщі надзвичайно малих розмірів?
•    Навіщо розглядати кліщів під мікроскопом?
•    Чому препарати, у яких зберігаються експонати, не висихають?
•    Як з’явились препарати у музеї?
•    Чому у музеї живуть котики?
•    Які паразити уражають серце тварин?
•    Як паразит може потрапити у серце? Як захиститись від цієї небезпеки?

Ви, до речі знаєте як? Якщо ні – то мерщій у 2-В! Вони вам пояснять. А найголовніше – розкажуть, як захиститись від зоопаразитів – кліщів, вошей, гельмінтів. Другокласники ще в музеї усім дорослим дали чітку відповідь на це питання, оскільки добре засвоїли, що усі зоопаразити бояться води і мила. Тому треба мити руки, особливо після прогулянки та ігор з тваринами.

 

Н. Меженська

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook