- Головна
- Навчальна робота
- Спеціальність 181 «Харчові технології»
- Робочі навчальні програми та силабуси дисциплін
- Здобутки кафедри
- Матеріально-технічна база
- Аудиторний фонд
- Навчальне та наукове видання кафедри
- Перелік дисциплін
- Організація практик студентів
- Профорієнтаційна робота
- Міжнародна діяльність
- Графік навчальної та виробничої практики
- Відеородзинки
- Наукові гуртки
- ВСТУП-2024: Абітурієнту
Навчальна робота
Забезпечення навчально-методичного та організаційного процесу на кафедрі технології м’ясних, рибних та морепродуктів здійснюється у відповідності до Закону України „Про вищу освіту”, „Положення про державний вищий заклад освіти”, „Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах”, нормативних актів Міністерства освіти і науки України, відповідних галузевих стандартів вищої освіти, Статуту університету.
Для методичного забезпечення навчального процесу підготовки фахівців з напряму підготовки 181 «Харчові технології» (Харчові технології; Технологія оздоровчих харчових продуктів; Технологічна експертиза, якість та безпечність харчової продукції; Ресторанні технології), 229 "Громадське здоров'я" та ОС "Магістр", спеціальностей 181 "Харчові технології" (спеціалізацій "Технології зберігання, консервування та переробки м’яса", "Технології зберігання та переробки водних біоресурсів", "Нутриціологія"), кафедра має у своєму розпорядженні такі документи та матеріали:
- освітньо-кваліфікаційну характеристику і освітньо-професійну програму підготовки відповідних фахівців;
- навчальний план; навчальні програми з усіх нормативних і вибіркових навчальних дисциплін, які вміщують наукові основи і мету навчальної дисципліни, зміст та структуру дисципліни зі структурно-логічною схемою і науково-методичним та програмним забезпеченням;
- програму науково-дослідницької практики;
- підручники і навчальні посібники з грифом Міністерства освіти і науки України;
- індивідуальні семестрові завдання для самостійної роботи студентів з навчальних дисциплін;
- методичні матеріали для студентів з питань самостійного опрацювання фахової літератури, написання курсових проектів (робіт) і дипломних проектів (робіт); інструктивно-методичні матеріали до семінарських, практичних і лабораторних занять;
- контрольні завдання до семінарських, практичних і лабораторних занять; контрольні роботи з навчальних дисциплін для перевірки рівня засвоєння студентами навчального матеріалу;
- робочі плани та програми;
- індивідуальні плани науково-педагогічних працівників;
- комплекти завдань для проміжного контролю з дисциплін;
- комплекти тестових завдань для підсумкового контролю знань;
- критерії оцінки знань.
Усі зазначені документи відповідають вимогам Міністерства освіти і науки України.
Кваліфікаційні характеристики визначають професійне призначення фахівця та умови його використання, загальні вимоги до його підготовки у відповідності з сучасною інженерною діяльністю, номенклатурні інженерні посади, які може займати фахівець. В них відображено те, що повинен знати і вміти фахівець з цієї спеціальності та за якими показниками він атестується.
Сукупність норм обов’язкового мінімуму, зміст та рівень підготовки визначається за освітньо-професійною програмою, яка дає характеристику сфери і об’єктів діяльності випускників із базовою вищою освітою, освітньо-кваліфікаційні вимоги до них. Освітньо-професійна програма затверджена наказом Міністерства освіти і науки України.
Кафедра забезпечує навчальний процес методичними та інформаційними матеріалами в достатньому обсязі відносно нормативних потреб. Студенти мають вільний доступ до мережі Іnternet.
На кафедрі технології м’ясних, рибних та морепродуктів розроблені та узгоджені в установленому порядку навчально-методичні документи спеціальності (навчально-методичний комплекс спеціальності) та з окремих дисциплін (навчально-методичний комплекс дисципліни).