- Головна
- Навчальна робота
- Спеціальність 181 «Харчові технології»
- Робочі навчальні програми та силабуси дисциплін
- Здобутки кафедри
- Матеріально-технічна база
- Аудиторний фонд
- Навчальне та наукове видання кафедри
- Перелік дисциплін
- Організація практик студентів
- Профорієнтаційна робота
- Міжнародна діяльність
- Графік навчальної та виробничої практики
- Відеородзинки
- Наукові гуртки
- ВСТУП-2024: Абітурієнту
Організація практик студентів
Практична підготовка студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК є обов’язковим компонентом навчальної програми для здобуття кваліфікаційного рівня, що має на меті набуття студентом професійних навиків та вмінь. Вона здійснюється на передових сучасних харчових підприємствах.
Спеціальність 181 «Харчові технології»
ОС "Бакалавр"
Перелік баз навчальної практики для студентів 1 курсу
- ДП ВАТ « Київхліб» (м. Київ)
- ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» (Київська обл.)
- Філія ТДВ «Яготинський маслозавод» «Яготинське для дітей» (Київська обл.)
- Кондитер-Трейд, «ТМRoshen» (м. Київ)
- ПрАТ «Оболонь» (м. Київ)
- Булочно-кондитерський комбінат, м. Київ ТОВ «Київський БКК» (м. Київ)
- ІП «Кока Кола Беверіджиз Україна Лімітед» (Київська обл., Броварський р-н, смт. Велика Димерка)
- «ПІІ «Макдональдз Юкрейн» ЛТД» (м. Київ)
- ПАТ «Київський маргариновий завод» (м. Київ)
- ПАТ «Карлсберг Україна» (м. Київ)
- ПАТ «Мономах» (Київська обл., Броварський р-н, смт. Велика Димерка)
- ПАТ "ППР Броварський" ТМ "Інделіка" (Київська обл.)
- ПІІ «БІЛЛА Україна», м. Київ
- ПРАТ «Вімм Білль Данн Україна» (м. Київ)
- СП ТОВ «Нива Переяславщини» (Київська обл.)
- ТДВ «Яготинський маслозавод» (Київська обл.)
- ТОВ «Антонівський м'ясокомбінат» (Київська обл.)
- ТОВ «Асканія-пак» (м. Київ)
- ТОВ «Ашан Україна Гіпермаркет» (м. Київ)
- ТОВ «Київська макаронна фабрика» (м. Київ)
- ТОВ «Молочна компанія «Мілк Лайн» (Київська обл., с. Томилівка)
- ТОВ «Перший столичний хлібзавод» (Київська обл., с. Нові Петрівці)
Перелік баз виробничої практики для студентів 3 курсу
- концерну «PHW» Wiesenhof Gastro Service (Німеччина)
- «Scanflavour» (Данія)
- G.A.E.C. du Buron de Fages (Франція)
- Jilly's Pasta and Foods (Канада)
- «Глобинського м’ясокомбінату»
- Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед
- ПрАТ «Миронівський хлібопродукт»
- ООО АШАН
ОС "Магістр"
Перелік баз виробничої практики для студентів
ОПП "Технології зберігання, консервування та переробки м'яса"
- ПРаТ "Охтирський м'ясокомбінат", м. Охтирка, Сумська обл.
- ТОВ "Київський БКК", м. Київ
- Центр закладів харчування НУБіП України
- ТОВ "ЕДВАЙС ГРУП", м. Черкаси
- ПП "АЛМА-ВЕКО ФУД", м. Київ
- ТОВ "Фірма Зоря", м. Полтава
Перелік баз виробничої практики для студентів
ОПП "Технології зберігання та переробки водних біоресурсів"
- ТОВ "Дом Фактор", м. Лубни, Полтавська обл.
- ТОВ "ФудСільпо", м. Дрогобич, Львівська обл.
- ПП "Рибний світ "Океанія", м. Вишневе, Київська обл.
- ПП "Sergio", смт. Немішаєво, Київська обл.
- ТОВ "Велика Кишеня"
Перелік баз науково-дослідницької практики для студентів
ОНП "Нутриціологія" 1 року навчання
- Українська лабораторія якості і безпечності продукції АПК
- Українському науково-дослідному інституті спирту і біотехнології продовольчих продуктів
- Інститут продовольчих ресурсів НААН України
- Лабораторія геноміки людини інститут молекулярної біології і генетики
- Фітнес клуб Sport Life
- Фітнес клуб Спорт Ленд
- Фітнес клуб АтлетіКо
- Фітнес клуб Hard gym
- Асоціація дієтологів України
- ТОВ "Сільпо Фуд", м. Київ
- ТОВ "Гудвайн", м. Київ
- Еко-Лавка, м. Київ
- ТОВ "Асоціація дитячого харчування"
- Завод дитячого харчування "Яготинське для дітей"
- АТ "Одеський консервний завод дитячого харчування"
- ТОВ "Хорольський завод дитячого харчування"
- ТОВ "Південний консервний завод дитячого харчування"
Перелік баз педагогічної (асистентської) практики для студентів
ОНП "Нутриціологія" 2 року навчання
- Кафедра технології м'ясних, рибних та морепродуктів
- Процесів і обладнання переробки продукції АПК
- Стандартизації та сертифікації сількогосподарської продукції
- ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України»
- ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України»
На кафедрі технології м’ясних, рибних та морепродуктів створено всі необхідні умови для забезпечення якісної практичної підготовки студентів за всіма напрямками.
Кожного року студенти 1 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» разом з викладачами відвідували різні підприємства харчової промисловості, де мали можливість ознайомитися з технологічними процесами варіння пива, випічки хліба, виробництва сирів, молочної, м’ясної та рибної продукції, проводили дегустації.
Згідно наказу № 656 «С» для забезпечення ефективної практичної складової у підготовці фахівців, відповідно до робочого навчального плану та «Тимчасового порядку проведення практичного навчання у весняному семестрі 2019-2020 навчального року студентів нубіп України в умовах карантину» організовано навчальну практику дистанційно.
Мета навчальної практики – ознайомлення студентів з виробничою і господарською діяльністю підприємств харчової промисловості.
Навчальна практика покликана сформувати у студентів уяву про особливості структури та організації діяльності підприємств м’ясо- та рибопереробного профілю, про технологічне обладнання та умови його експлуатації, про необхідні професійні навички та уміння приймати рішення на конкретній ділянці роботи в реальних виробничих умовах при виконанні обов’язків, властивих їх майбутньому фаху.
Програмою навчальної практики передбачено опрацювання наступних тем:
01.06–02.06 – Онлайн зустріч зі студентами, знайомство. «Хлібобулочні вироби» (https://www.youtube.com/watch?v=1Ebg4OzVCl4; https://www.youtube.com/watch?v=4v9JtrKU_PM);
03.06 – «Консервовані баклажани і помідори Черрі» (https://www.youtube.com/watch?v=FbFqAsxi_SE);
04.06 – «Пряники і вівсяне печиво» (https://www.youtube.com/watch?v=MURFJsys9sE);
05.06 – Онлайн зустріч зі студентами, зворотній зв’язок;
09.06 – «Морозиво» (https://www.youtube.com/watch?v=zagD0LQdsDE);
10.06 – «Какао» (https://www.youtube.com/watch?v=2yV18dkJMNQ);
11.06 – «Сирокопчена ковбаса» (https://www.youtube.com/watch?v=ngQU1EVLICo);
12.06 – Онлайн зустріч зі студентами, зворотній зв’язок;
15.06 – «Кукурудзяні палички і квас» (https://www.youtube.com/watch?v=V9wTCkVMJ4Q);
16.06 – «Заварні тістечка і Празький торт» (https://www.youtube.com/watch?v=Q0Rdf3jamUQ);
17.06 – «Молочні продукти з козячого молока» (https://www.youtube.com/watch?v=3LsFtK6bI2U); https://www.youtube.com/watch?v=MPmocrqwAzs);
18.06 – «Молочні продукти для дітей» (https://www.youtube.com/watch?v=Q_QRf_ptlKM);
19.06 – Онлайн зустріч зі студентами, зворотній зв’язок;
22.06 – «Кисломолочний сир» (https://www.youtube.com/watch?v=KMi39PqqQYU);
23.06 – «Гірчиця і хрін» (https://www.youtube.com/watch?v=AWHq0mQFEfY);
24.06 – «Варені і напівкопчені ковбаси» (https://www.youtube.com/watch?v=wFOsrFa3KwM);
25.06 – «Риба і морепродукти» (https://www.youtube.com/watch?v=vEsPfzGPBWg; https://www.youtube.com/watch?v=qGiDUvErD9g);
26.05 – Захист звіту.
Онлайн здача навчальної практики студентів 1 курсу
Як підсумок, на базі платформи Zoom студенти та викладачі детально обговорили технологічні процеси різноманітних харчових продуктів, асортимент, терміни зберігання.
Звіти приймали викладачі кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів – Аліна Омельян, Олена Очколяс, Анастасія Іванюта.
Студенти проявили велику активність під час дискусії і дуже сподіваються, що незабаром зможуть відвідати підприємства харчової промисловості і на власні очі побачити як там все відбувається!