«Голосіївська весна – 2016»: нове життя старих казок

21 квітня 2016, 15:00
НУБіП України

Що ж, шановні студенти і співробітники, якщо за три останні дні ви не знайшли часу і можливості відвідати хоча б один із виступів творчих команд факультетів та ННІ нашого університету на фестивалі художньої творчості «Голосіївська весна   2016», то краще про це змовчати: гості фестивалю, котрі споглядають це дійство, та вельмишановне журі вас не зрозуміють. З кожним днем море талантів поповнюється, вир емоцій наростає, польоти творчої фантазії вищають. 
      Наприклад, учора глядачам були запропоновані давно відомі, але так по-новому зіграні «Муха-Цокотуха», «Карнавальна ніч» та «Червона Шапочка» (чи то «Лісова казка»).

      Вже при вході до зали близько 15-ї години усіх привітно зустрічали симпатичні Світлячки (Людмилу Данько та її подружок було просто не впізнати в такому образі!), а потім вони розпочали мюзикл за мотивами віршу Корнія Чуковського у перекладі Марії Пригари: Олександра Силенок стала танцівницею-мухою, Дмитро Дісковський – Павуком-акробатом, Віталіна Березинець – співучою Бджолою, Ірина Горго та Ірина Врублевська – красунями метеликами, які поклали до своїх ніг сміливих колись тарганів. А от виходи на сцену Джмеля - Олександра Новака, Коника Ростислава Кириченка та Комарика Данила Карачевського зібрали чи не найбільше оплесків за перші три дні фестивалю. А ще – веселі гусениці і жучки, блішки і сонечка, котрі співають «А я молода на базар ходила», танцюють квікстеп та ча-ча-ча… Таким був виступ творчої команди факультету аграрного менеджменту.

      Студенти ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження за допомогою у постановці концерту звернулися до відомого режисера Огірка (згадайте «Карнавальну ніч»!). Та, послухавши його, зробили все по-своєму, по-молодіжному. У них була українська кадриль і проникливе «Полечко-поле», і авторська поезія Вадима Передерія (чекаємо публікацій), веселощі команди КВН, флеш-моб «Салют, Віро!», пісня «Сильніше звук» у виконанні Оксани Лук’янчук, виступи танцювально-вокального колективу. Тож показали молодіжний драйв, бажання жити цікаво і з запалом.

      А потім усіх чекав ще один мюзикл – «Лісова казка». Зрозуміло, що від ННІ лісового і садово-паркового господарства. Як би не намагалася Червона Шапочка (Софія Литвиненко) бути сучасною і самостійною, як би не допомагали їй у цьому подружки Дарія та Юлія Закурдаєви, – поради досвідченої вже мами (Анна Бабищева) та мудрої бабусі Олександри Вікторівни, котра ще й на гітарі грає і пісні співає (здогадались? - Олександр Соваков) привели до перемоги кохання. А як танцювали ці Вовки, у ролі котрих вжилися Віталій Калайтан та В’ячеслав Кадуба, якими співочими були тато-Вовк Руслан Суржок та син Сергій Ставицький… Аж самі брати Грімм (Антон Волинець та Микола Садовий) зрозуміли, що їхня казка у такому виконанні звучить цікавіше.

       Завтра – останній конкурсний день. Не втратьте шанс приєднатися до мистецтва! Приходьте!


Ірина Майданюк


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook