Голосіївська весна. День п’ятий. З журбою радість обнялись

24 квітня 2016 року

     От і проминув п’ятий день переглядів програм факультетів та ННІ базового закладу на тридцять п’ятому фестивалі художньої творчості «Голосіївська весна-2016». Що приніс? Звичайно, задоволення і радість. Хоча і трохи суму, адже ці дні були такими насиченими, азартними і цікавими, що журі призналось: сумуватиме за нашими талантами. Та про все по порядку.
     Милий і наївний Шурик уже був представлений у «Карпатській полонянці» від юридичного факультету, проте надихнув він і студентів факультету конструювання і дизайну, котрі розповіли історію про студентське життя, зустрічі в університеті, складання іспитів… Навіть радість від знайдених конспектів майбутні конструктори-дизайнери зуміли передати у танці. Ніжним і хвилюючим назвало журі вальс «Прекрасна зустріч» від Дарії Снєжкової, професійним – народний танець «Хлопці молодці» від Федора Гагауза, майже бездоганними – пісню про НУБіП у виконанні академічного колективу, солістів Максима Гненюка та Давида Кузнюка.

     Продовження конкурсу було патріотичним. І «Меч Арея» із репертуару гурту «Тінь сонця» зі справжніми списами і мечами, і авторська поезія Дмитра Бурундуховського та Богдана Матвєєва, а особливо задушевна «Гей сивий вітер плаче» у виконанні Дмитра П’ясецького вже вкотре довели, що у нашому університеті навчаються патріоти, люди, котрі не зрадять Вітчизну, а віддаватимуть їй свої сили і знання. Представила творча команда й інший бік своїх талантів, як от дует у складі Валерії та Олександри Косаренко, інструментальне «Лібертанго» у виконанні Олександра Колісника, рок-н-рол. Та, звичайно, родзинкою програми стала «Коза Мар’яна» від гурту «Engineers» та два основні таланти факультету – Сергій Виговський і Ярослав Михайлович.

     Завершував перегляди факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, котрий зробив дуже багато для сприяння проведенню фестивалю. За сценарієм Галини Бойко, французька Амелі (Варвара Чорноморець), італійський Роберто (Олександр Павелко), грецька Калісто (Марія Аксьонова), та німецький Ганс ( Ілля Підкуйко) дізнавалися від української Орисі (Віта Лисенко) про квітучий край – Україну, про її людей та їх уміння. Кожна із націй представила і свою країну ( серед таких представлень журі особливо відзначило піаніста Олександра Гостюхіна та танцівницю Анастасію Слегину), та фінал був очікуваним: у рідній землі і дим солодкий. Хай же рідні стіни допоможуть студентам факультету вибороти перемогу в одній із номінацій!

     Але всіх, звичайно, цікавлять результати конкурсу. Вони – незабаром, адже журі ще оцінює програми відокремлених підрозділів НУБіП, і вже потім зможе назвати кращих з кращих. Значить, не прощаємось?

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

Фотозвіт:

    

    

    

    

    

    

    

   

   


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook