Декан Лариса Баль-Прилипко вивчила досвід організації освітнього процесу в Одеській академії харчових технологій та Одеському національному політехнічному університеті
З метою поглиблення університетської співпраці, вивчення кращого досвіду організації освітнього процесу, змісту фахової і практичної підготовки студентів, міжнародної діяльності в умовах реалізації положень нового Закону України «Про вищу освіту» декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко 20-21 січня стажувалася в Одеській академії харчових технологій та Одеському національному політехнічному університеті.
Одеська академія харчових технологій сьогодні – потужний науково-освітній центр з 12 факультетами у складі п’яти науково-навчальних інститутів, коледж і три технікуми. Вона об’єднує близько 15000 студентів, 2400 викладачів і співробітників, у тому числі близько 100 професорів і 400 доцентів. Стратегічна мета академії спрямована на підготовку інженерних і наукових кадрів усіх освітніх рівнів, зміцнення науково-педагогічного потенціалу, широке використання новітніх технологій у навчальному процесі, гуманізацію освіти та виховання молоді, інформатизацію науково-освітніх програм, розвиток наукової та міжнародної діяльності, зростання матеріально-технічної бази.
Одеський національний політехнічний університет готує фахівців за 54 спеціальностями. У його складі 11 інститутів, 2 факультети, 64 кафедри. Золотий фонд університету це – 100 докторів наук, професорів, 32 академіки і 5 член-кореспондентів міжнародних і республіканських академій, 450 кандидатів, доцентів. Університет має бібліотеку з книжковим фондом півтора мільйона одиниць, має п’ять читальних залів, де одночасно можуть працювати 500 осіб, спортивний комплекс, поліклініку, палац культури студентів, оздоровчо-спортивну базу «Чайка» на березі Чорного моря.
Спільно з директором та науковцями відокремленого підрозділу НУБіП України «Науково-дослідний та проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції» окреслені плани для подальшої співпраці, зокрема проведення спільних фундаментальних та прикладних досліджень.
Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК