Увага! Інформація про гранти, освітні та стипендіальні програми від ЄС.

17 січня 2016 року

       Збірник «Навчайся в Європі» від European Union in Ukraine доступний в електронному форматі. Завантажуйте посібник та дізнавайтесь більше про гранти, освітні та стипендіальні програми від ЄС, а також читайте корисні поради та перелік необхідних документів для подання власної заявки за обраним напрямком.
     Європейський Союз – це об’єднання 28 країн, які разом працюють задля миру і добро- буту їхніх громадян. Своїх цілей вони досягають через дедалі тіснішу інтеграцію у різних сферах.
     У деяких із них Євросоюз уже сьогодні подібний до єдиної держави. Наприклад, у тому, що стосується сільського господарства або конкуренції. Ці сфери регулюються загальноєвропейськими законами та нормами, дотримання яких пильно відстежує Європейська Комісія.
    Водночас низка сфер належать до виняткової компетенції держав-членів. Серед них і освіта. Проте роль Європейського Союзу в ній велика й дедалі вагоміша. ЄС координує освітні процеси у державах-членах, допомагає їм ділитися кращим досвідом, сприяє освітній мобільності студентів і викладачів, підтримує партнерські зв’язки між вищими навчальними закладами різних країн. Із союзного бюджету фінансуються освітні програ- ми, участь у яких можуть брати громадяни держав-членів та освітні установи.
    Поєднання зусиль країн Євросоюзу в сфері освіти отримало значний поштовх 2000-го року, коли було ухвалено Лісабонську стратегію: широку програму реформ, спрямовану на економічне зростання та зайнятість. У 2009 р. було прийнято стратегію європейського співробітництва у сфері вищої освіти та тренінгів, розраховану на період до 2020 р. Однією з освітніх цілей Євросоюзу є досягти, аби частка людей 30-34 років з вищою освітою сягала щонайменше 40%. Співробітництво в рамках ЄC в сфері освіти базується на спіль- ному визнанні державами-членами того, що якісні знання й висока кваліфікація громадян ЄС є його надзвичайно цінним активом.
    Євросоюз приділяє велику увагу освітнім процесам не лише в 28 його державах- членах, а й у Європі в цілому. Свідченням цього є його увага до Болонського процесу – загальноєвропейської стратегії реформування вищої освіти. Вона зосереджується на трьох складових: переході вищих навчальних закладів на трициклову структуру (бака- лавр-магістр-доктор); забезпеченні якості вищої освіти; визнання кваліфікацій та періодів навчання, здобутих студентами у різних вищіх навчальних закладах Європи. Участь у Болонському процесі беруть нині 46 європейських держав, серед них і Україна.
Контакти
• Представництво Європейського Союзу в Україні
[email protected]
• +380 (44) 390-80-10
http://eeas.europa.eu/delegation...

   Електронний варіант посібника можна отримати у к.е.н., доцента кафедри аграрного  консалтингу та сервісу Кудінової І.П.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook