Науковці нашого університету вдруге очолили профільну секцію Наукової ради МОН

12 листопада 2015 року

     11 листопада 2015 року завершились засідання секцій за фаховими напрямами Наукової ради МОН. Одним із останніх було зібрання секції № 23 «Агропромисловий комплекс, лісове і садово-паркове господарство та ветеринарія», до якої увійшли 38 провідних науковців з 16 вищих навчальних аграрних закладів України. За найвищими рейтинговими балами третина складу секції – це когорта наших колег: Роман Василишин, Ігор Ібатуллін, Світлана Каленська, Валерій Кашпаров, Іван Ковальчук, Світлана Кохан, Віталій Лисенко, В’ячеслав Ловейкін, Ігор Мазуренко, Віктор Максін, Володимир Отченашко, Вікторія Самсонова, Наталія Сорока.

     Відкрив засідання директор департаменту науково-технічного розвитку МОН України Дмитро Чеберкус, який акцентував увагу на умовах ротації експертів та переформатуванні процедури цьогорічного конкурсного відбору проектів, окреслив перспективи та напрями роботи секції, терміни здійснення експертизи. Також на засіданні було обрано керівний склад секції. Більшістю голосів у двох турах виборів головою секції обрано академіка НААН, професора Ігоря Ібатулліна, одноголосно обрано заступника голови секції проректора з наукової роботи, професора Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету Юрія Грицана та вченого секретаря секції доцента Вікторію Самсонову.

     Також 7 провідних вчених нашого університету увійшли до складу інших секцій Наукової ради МОН, зокрема разом з колегами з інших вузів експертувати проекти НДР, подані на секцію «Інформатика та кібернетика» буде професор Валерій Коваль, «Загальна фізика» ‒ доцент Володимир Бойко, «Енергетика та енергозбереження» ‒ професор Володимир Козирський, «Хімія» ‒ професор Володимир Копілевич, «Право» ‒ професор Віктор Ладиченко, «Педагогіка, психологія, соціологія, українознавство, проблеми освіти і науки, молоді та спорту» ‒ професори Петро Лузан та Василь Шинкарук.

     А вже з наступного понеділка розпочинається гаряча пора – проведення експертизи проектів НДР на 2016 рік, яка має завершитись 15 грудня. Тож побажаємо нашим експертам плідної роботи та справедливих висновків.


Костянтин Махно,
молодший науковий співробітник

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook