Усний журнал «Правове поле першокурсника»: Формування правової свідомості здобувачів освіти Ніжинського фахового коледжу НУБіП України

9 жовтня 2024 року

08 жовтня у рамках місячника популяризації правових знань та з метою формування правової свідомості здобувачів освіти, виховання законослухняного громадянина та патріота нашої країни для студентів перших курсів Ніжинського фахового коледжу НУБіП України було проведено усний журнал «Правове поле першокурсника» за участю заступника директора з навчально-виховної роботи Тетяни Шеїн, завідувача навчально-методичного кабінету Лариси Павловської, провідного юрисконсульта Олександра Гусєва, культорганізатора Ганни Ковтун та провідного інженера з охорони праці Альони Шкодин.

З основними позиціями Законів України «Про освіту» і «Про фахову передвищу освіту», нормативно-правовими актами і законодавчою базою, а також правами і обов’язками здобувачів освіти присутніх ознайомив провідний юрисконсульт коледжу Олександр Гусєв.
 
На особливостях освітнього процесу у 2024-2025 навчальному році, основних положеннях коледжу, які регламентують освітній процес, та умовах призначення академічних і соціальних стипендій зупинилася заступник директора з навчально-виховної роботи Тетяна Шеїн.
 
Завідувач навчально-методичного кабінету Лариса Павловська поінформувала учасників заходу щодо норм законів України, пов’язаних із академічною доброчесністю здобувачів фахової передвищої освіти, можливих шляхів її дотримання та відповідальності, до якої можуть бути притягнені здобувачі освіти у разі порушення академічної доброчесності.
 
Культорганізатор Ганна Ковтун представила до уваги першокурсників широкий спектр виховної роботи, яка здійснюється в коледжі, наголосивши на тому, що кожен, хто бажає, може стати активним учасником гуртків художньої самодіяльності або спортивних секцій, також реалізувати свої організаторські здібності, долучившись до діяльності органів студентського самоврядування коледжу. Звернула увагу студентів, які проживають у гуртожитку, на неухильне дотримання Правил внутрішнього розпорядку.
 
Провідний інженер з охорони праці Альона Шкодин звернула увагу учасників заходу на актуальні питання сьогодення щодо беззаперечного дотримання основних правил під час повітряної тривоги, дій здобувачів освіти у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, запобігання поширенню анонімних повідомлень терористичного характеру, відповідальності за розповсюдження недостовірної інформації тощо.
 
 
 
Детальніше ознайомитися з нормативною базою щодо діяльності ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України» можна на сайті коледжу в розділі «Правові засади діяльності» за посиланням https://natc.org.ua/content/pravovi-zasadi-diyalnosti-01.
 
 
Тетяна Шеїн,
заступник директора

з навчально-виховної роботи 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook