8 травня – День пам’яті та примирення! 9 травня – День Перемоги!

5 травня 2016 року

Шановні ветерани, співробітники і студентство університету!

 

     Указом Президента 8 травня встановлене Днем памяті та примирення. У цей день ми схиляємо голови перед героями, які здолали фашизм, боролися за незалежність України, врятували свою Батьківщину і весь світ. Ми у вічному боргу перед Вами за обірвану війною юність і самопожертву. Саме Вам ми завдячуємо мирним небом, свободою, можливістю творити і навчатися. Ваш величний подвиг назавжди залишиться джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу та Батьківщині.

         Цьогоріч 9 травня ми вже традиційно відзначаємо 72-у річницю Перемоги над фашизмом у Європі. Цього дня ми згадуємо сторінки минулого, щоб ще раз усвідомити, кому зобов’язані мирним небом над головою. День Перемоги відлунює радістю і печалю, адже на полях Другої світової війни Україна втратила більше семи мільйонів своїх синів і дочок. Герої, які полягли на полях битв, а також сотні тисяч мирного населення, не побачили сонця, рідної землі, Перемоги. Уже, на жаль, немає і багатьох тих, хто, виборовши свободу і мир, повернулися на післявоєнну землю та відбудовували зруйновані міста і села.  Вічна їм слава!

 

Україна переживає важкі часи. Прикро, що ми змушені сьогодні захищатися від тих, з ким в 1945 році разом святкували Перемогу. Наші співробітники і випускники зі зброєю в руках чесно захищають рідну землю від терористів. Адже відсутність демократії, народовладдя привели до влади в Росії тих, хто руйнує демократію, хоче бути царем чи імператором. Для них не існує понять дружба народів, братство, слов’янство. Та віримо, що попри все ми переможемо! Нарешті наведемо лад і у країні запанує мир і спокій.

Нині українському народу, як повітря, потрібні нові здобутки і перемоги. Героїчний приклад наших батьків і дідів мусить надихати нас на захист нашої держави, конституційних прав і свобод, відстоювання права кожного громадянина на достойне життя. Таким прикладом мужності є наші колеги колишні фронтовики Григорій Дима, Анатолій Дьомін, Василь Клюй, тисячі тих, хто загинув, захищаючи наш край.

Нинішня дата – це не лише данина історичній пам‘яті визволителів людства від фашистської чуми, а й час для глибоких роздумів про наше сьогодення. Забезпечення миру, збереження єдності українського народу, незалежності і державного суверенітету, подолання економічної кризи, забезпечення якісної освіти, примноження наукового потенціалу, подолання соціальної нерівності ці поняття актуальні сьогодні як ніколи. Тому, вітаючи всіх громадян з Днем пам’яті та примирення, Днем Перемоги, ректорат бажає всім співробітникам і студентам миру, щастя, добра, твердої волі і віри в Перемогу!


Світла пам'ять переможцям! Честь і слава героям!

 

     З повагою,

     ректор           Станіслав Ніколаєнко                  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook