Трудовий колектив затвердив звіт ректора Станіслава Ніколаєнка за 2014 рік, схвалив Статут та визначив перспективи розвитку університету

20 лютого 2015 року

     20 лютого відбулася конференція трудового колективу Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 

     

     Відкрив її голова профспілкової організації співробітників Ростислав Тарасенко. 227 делегатів зібралися, щоб заслухати звіт ректора Станіслава Ніколаєнка про результати діяльності за 2014 рік, стан виконання колективного договору між адміністрацією і працівниками, обговорити та погодити Статут університету.


     На засідання завітали запрошені гості – народний депутат Леонід Козаченко та голова Київської міської профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь.
     Розгляд порядку денного розпочався зі звіту очільника університету. З повною його версією можна буде ознайомитися на офіційному сайті.

       

      

     Активну участь в обговоренні звіту взяли директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимир Козирський, директор ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» Василь Лукач, завідувач кафедри Микола Сахацький. Від імені студентства голова Студентської організації Вікторія Мялук подякувала Станіславу Ніколаєнку за боротьбу із нестатутними відносинами, поліпшення соціально-побутових умов, зокрема відкриття закладів громадського харчування у 4-му корпусі та 8-му гуртожитку.

     
      

     Професор Валентин Яблонський підняв проблему інформаційної політики в контексті об’єктивної оцінки історичного минулого і сьогодення України та виховання на цій основі молодих патріотів. А професор Іван Ковальчук – необхідності визначення чітких стратегії і тактики дій нашого вишу. Йшлося про удосконалення рейтингової системи оцінювання діяльності науково-педагогічних працівників. Якість навчання та її підвищення, на думку професора, залежать від збільшення обсягу практичної підготовки, оновлення матеріально-технічної бази тощо.


 

     За умови виконання завдань, що стоять перед колективом, університет може увійти до  п’ятірки або й трійки кращих вишів країни. Таку думку висловив народний депутат України, наш випускник Леонід Козаченко. Він запевнив, що для цього докладе усіх зусиль. З тим, щоб допомогти вченим університету в отриманні грантів, які дозволять читати лекції і представляти нашу альма-матер за кордоном. Та водночас для загального успіху маємо запрошувати іноземних фахівців до Голосієва. Леонід Петрович запропонував організувати вивчення досвіду кращих вітчизняних аграрних підприємств. Досвід ефективного використання земельного фонду Німеччини дозволить поліпшити ситуацію в університетських навчально-дослідних господарствах. Наш гість зупинився також на ситуації, що має місце в країні.

       
      

     Олександр Яцунь закликав студентів пам’ятати своїх батьків, бути конкурентоздатними на ринку праці і лідерами по життю. А викладачам побажав, щоб держава визначилася з пріоритетами і повернулася обличчям до всіх освітян. Від імені Київської міської профспілки працівників освіти і науки України він вручив Станіславу Ніколаєнку найвищу нагороду організації – Почесний знак за соціальне партнерство.


 

     Зі станом виконання колективного договору між адміністрацією і працівниками у 2014 році делегатів ознайомив Ростислав Тарасенко. Він зазначив, що чинний колективний договір здійснювався в межах положень, згрупованих за чотирма основними розділах. Мова йшла про трудові відносини, оплату, охорону праці та соціальні питання. Перевіривши його виконання, робоча комісія відзначила: умови договору в основному виконано. Однак пункт, що передбачає створення адміністрацією належних організаційних, матеріально-технічних та соціально-побутових умов для працівників (виходячи з фактичних обсягів бюджетного фінансування та раціонального використання коштів спеціального фонду), виконаний не в повному обсязі. 

     Делегати зобов’язали адміністрацію університету розробити план заходів, який забезпечив би їх виконання в найкоротші терміни. Ректорату і профкому рекомендовано зосередити увагу служб і підрозділів вишу на успішному виконанні умов колективного договору в 2015 році.
     Наступним питанням порядку денного стало затвердження Статуту університету. З інформацією про це виступив проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило.


     Про необхідність передачі повноважень вченій раді затверджувати положення про наглядову раду та її склад проінформував ректор Станіслав Ніколаєнко. Цю пропозицію делегати підтримали одноголосно.

 

      Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко представив «Правила внутрішнього розпорядку НУБіП України», що й були схвалені.
     На затвердженні положень про оплату праці працівників, їх преміювання, надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам за сумлінну працю і зразкове виконання посадових обов’язків зупинився перший проректор Ігор Ібатуллін.
      Делегати конференції трудового колективу затвердили склад ряду комісій – з трудових спорів, охорони праці та соціального страхування, а також виборних представників до вченої ради. Було обрано делегатів на з’їзд представників вишів України, де розглядатиметься формування складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

     



Ольга Наконечна,
Валентин Обрамбальський

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook