Марія Зінченко: легкоатлетка, яка вирішила покорити вершини психології

12 липня 2023 року
  Вибір професії для молодої людини є чи не найскладнішим та найвідповідальнішим на життєвому шляху. От і наша абітурієнтка, Зінченко Марія з Полтавщини, з мальовничого містечка Гребінка, вперше познайомилася з НУБіП України під час відвідин Дня відкритих дверей та прийняла рішення залишитися в цьому виші на найближчі роки.

  Наш діалог почався з вражень, які переповнювали дівчину напередодні вступної кампанії. Цікавість та стурбованість читалися в її очах. Але приємне спілкування з деканом гуманітарно-педагогічного факультету Інною Савицькою вселяли спокій та впевненість у завтрашньому дні. Тож, йдучи коридором третього корпусу, Марія відповіла на декілька запитань.

  • Розкажи трішки про себе та свої уподобання, хоббі.

— Я випускниця Гребінківської гімназії  досить активна людина і довгий час моїм головним уподобанням був спорт. Я професійно займалася легкою атлетикою. Виконала нормативи майстра спорту України. Можна сказати, я жила легкою атлетикою. Але зараз вирішила змінити свою професійну спортивну діяльність на не менш цікаву для мене галузь – психологію, тому мій вибір впав на спеціальність 053 "Психологія". Адже психолог – це спеціаліст, який допомагає віднайти душевний спокій та рівновагу. З його допомогою людям простіше переживати стреси та емоційні травми.

  • Це непростий шлях. Тобі потрібно буде долати нові вершини.

— Я спортсменка, а спортсмени ніколи не бувають колишніми. Вони звикли до важких викликів та випробувань. Тому я точно знаю, що здолаю і цей шлях.

  • Чому ти обрала НУБіП України для здобуття вищої освіти?

— Згідно рейтингу вищих навчальних закладів, НУБіП України входить до числа найпрестижніших. Маю надію, що вступаючи до нього, потраплю в дружну родину однодумців, людей з креативним мисленням, сучасним світоглядом, націленим у майбутнє. Впевнена, що здобута освіта дозволить почуватися конкурентоспроможною на ринку праці. Наш світ швидко змінюється, деякі професії зникають, а на зміну їм приходять нові. Коли молода людина обирає собі фах, вона враховує, аби професія була популярна не лише сьогодні, але і через 10-20 років. Це називається стабільністю попиту на професію. Але існують «вічні» професії, і професія психолога належить саме до таких. Психолог – це майстер, художник людської душі, який допомагає людині знайти справжню гармонію з навколишнім світом. Мені подобається вислів: "Вилікувати душу – вилікувати тіло", лікувати людські душі завжди потрібно і вкрай важливо, особливо в сучасних умовах війни і постійного стресу. НУБіП України – це сучасний університет, провідний заклад освіти, науки і культури в Україні, який співпрацює з різними вишами світу, тому маю надію стати фахівцем європейського та світового рівня та бути успішною у швидкозмінному світі.

  •  Чого ти очікуєш від навчання на гуманітарно-педагогічний факультеті НУБіП України?

— Я знаю, що на гуманітарно-педагогічному факультеті є можливість отримати подвійний диплом. Я отримала незабутні враження, коли відвідала з батьками День відкритих дверей, пам’ятаємо ми й про теплі, гостинні зустрічі з викладачами кафедри філософії та міжнародної комунікації, які приймали нас під час відвідин університету. На цій кафедрі працюють творчі люди, віддані своїй справі, що щедро поділилися з нами своїм оптимізмом, жагою до пізнання. Я переконана, що всі працівники гуманітарно-педагогічного факультету такі ж відкриті до діалогу, цікаві особистості, високі професіонали. З ними навчання буде цікавим та радісним.

  • Маріє, ми бажаємо тобі успіхів, впевнені, що твій вибір правильний і тобі точно буде цікаво відкривати нові горизонти у нашому університеті.

— Дякую. Я вже чекаю коли вийду на навчання та почну нову сторінку свого життя. Адже професія психолога в сучасних умовах є досить затребуваною. Адже психологічні травми не менш болючіші та небезпечніші, ніж фізичні.  
  На цьому наш діалог закінчився. Марія легкою та впевненою ходою вийшла з корпусу, щоб зовсім скоро сюди повернутися в якості студентки гуманітарно-педагогічного факультету.

  А ми хочемо побажати їй успіхів у доланні та досягненні нових вершин. Займайте активну позицію у виборі професійного шляху, зважуйте кожен крок, зроблений у професійному самовизначенні і тоді, ви будете впевнені, що зробили все для того, щоб обрана професія приносила вам задоволення, була цікава протягом усього життя. Бо професіонал – це, у першу чергу, той, хто захоплено працює та постійно вдосконалює свою майстерність. А це вже заслуговує повагу зі сторони роботодавців та бажання утримати таких спеціалістів. Тож  вдалого старту та успішного фінішу тобі, Маріє! 

 

Розмову провела
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації,
Аліна Супрун
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook